Jelenlegi hely

XV. Feriza ... belülről - az az egy beszámoló

„Lépj egyet előre”, szólt az idei zarándoklat jeligéje vagy úgyis mondhatnám előbbre vivője. Hangsúlyosan három területen léphettél lelkiekben előre, mégpedig emberségben, kereszténységben, ferencességben. Ugyanakkor minden reggel elindultunk és előbbre haladtunk, hogy elérjük a célunk. A zarándoklatunk célpontja a Segítő Szűz Mária otthona, Csíksomlyó faluja.

Székelyudvarhelyről indultunk, korán zsolozsmáztunk, mendegéltünk majd elmélkedtünk. Az elmélkedés margójára elmondom, hogy Jézus is ember volt, benne is voltak kérdések, esendőségek, de legfőképp értékek. Bennünk is vannak ám, fedezzük fel és éljünk vele, lépjünk egyet előre! Utunkat sok erdő, mező, vadrét s még sok természeti csoda övezte, estére megérkezett a csapat az előkészített táborhelyre, mindig csak Szabolcs testvért követve. A hosszú nap után az estét az Úr dicsőítésével zártuk, a reggelt pedig azzal nyitottuk. Vasárnap szent nevében, a természetben, szépen, hálát adtunk mindenért, hidegért, melegért…Isten tenyerében jártunk, keltünk, ha elfáradtunk megpihentünk, a vendégszeretetben gyönyörködtünk miközben ordát és sajtot csipegettünk. Szívünk csendjében töprengtünk mi a mi küldetésünk, Egyházunkban, Istennel való barátságunkban.

Csendes időszakkal indult az utolsó gyalogolós napunk, melyen a feltétel nélküli szereteten gondolkodtunk és azt fontolgattuk a dolgokon átnézni, hogyan tudunk. Hogy mindenben meglássuk a szépet, a jót, amit Isten nekünk ajándékul adott. Az utunk egyre rövidült és a szívünk egyre jobban hevült. Megérkezéskor Te Deum-mal adtunk hálát, köszöntöttük Szűz Máriát és megkaptuk a várva várt vacsorát.

További másfél napot töltöttünk a kegyhelyen, hogy megérjen szívünkben mindaz a kegyelem, melyben részesültünk, Istenre, másokra és önmagunkra figyeltünk.

A FerIZa egy kis Mennyek Országának megtapasztalása, ahol adhatsz és kaphatsz, elmélkedhetsz és énekelhetsz, elfáradhatsz és megpihenhetsz, izzadhatsz és fázhatsz, szerethetsz és szeretve lehetsz.

Köszönetet fűznék mindehhez, mindenért, mindenkinek! J

Sajat címkek: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer