Jelenlegi hely

Téli Találkozó - S akkor az úgy volt, hogy ... Lillucy (Marosvásárhely)

2010. március 5-6-7 között került megrendezésre a ferences ifjúsági téli találkozó, Désen. Az „Interpol” adatai szerint 130 résztvevője volt a találkozónak, ami egy nagyon jó szám :)) Erdély több részéről is érkeztek, mint például: Kaplony, Kolozsvár, Temesvár, Csíkszereda, Szépvíz, Udvarhely, Marosvásárhely, Brassó, Déva + a tesóóók Szászsebesről is (ha netán valamit még kifelejtettem csípjétek bé az e-mail végére).

Pénteken 6-órától volt az ünnepélyes megnyitó, szokás szerint szentmisével kezdtünk, de előtte részt vettünk a keresztúton, melyet Jenő testvér vezetett. Szentmise következett, majd azt követően az esti dicséret :D Mindezek után nagyot lakomáztunk (ezekben az étkezésekben is az a jó, hogy mind együtt vagyunk; igaz, a néptúltengés miatt a kolostor folyosóján is be kellett rendezni egy asztalsort, hogy tényleg elférjünk) Vacsi után szentségimádás a templomban, majd pizsamaosztás, és lefekvés ;))

Másnap reggel reggeli dicsérettel kezdtük a napot, melyet a reggeli követett. Mindezek után „átzarándokoltunk” a kultúrházba, ahol Lukács atya tartott előadást, a találkozó témájával, a papsággal kapcsolatban; 45 éves pályafutásának tapasztalatait osztotta meg velünk. Ezek után kiscsoportos beszélgetések következtek a témával kapcsolatosan. A kultúrházba visszatérve a kiscsoportok megosztották egymással, hogy a beszélgetések során mire jutottak. Aztán következett a „vallatás”. 6 papbácsiból álló csoportnak lehetett feltenni azokat a kérdéseket, melyek megfogalmazódtak bennünk. Ebéd következett, majd kis szünet után ismét visszatértünk a kultúrházba, ahol sorra kerültek a kis színdarabok bemutatása; a gyergyói fiatalok improvizációja, mely megjegyzem, nagyon jól sikerült; a szászsebesi tesóóók fellépése (hát komolyan mondom, csak ők képesek ilyesmire, nekik is gratulálunk ;D), nameg a vásárhelyi lányok részéről a Kis Bözsi humoros előadás. Az előadásokat szentmise követte, 18 órától. Szentmise után vacsora, majd az est „fénypontja”, a Boni tesóóó által kitalált játékos templomépítés. Tudjátok, mivel köll megfogni a fiatalságot héjjjj ;) Nekem nagyon tetszett. Körülbelül este 23 óráig tartott mindez, majd lefekvés következett, na persze csak egyesek számára; páran ott maradtunk az ebédlőbe, és vicceket mondogattunk :P (hogy őszinte legyek, tudjátok, mit hiányoltam? a játékokat, az esti együttlétet)

 

Vasárnap virradóra negyed 9-től reggeli, utána reggeli dicséret, majd 10 órától szentmise, ahol felajánláskor a leveleinket, melyeket a papoknak írtunk, betettünk egyik kis kosárba. A szentmisén gyönyörű énekek voltak, meg is hatódtam egy adott pillanatban ;p köszönjük a zenész csapatnak!!!

 

Rövid szentségimádás következett, majd ebéd. Szokás szerint a vásárhelyiek kapkodtak, hogy érjék el a vonatot, hogy akár 2 váltással is, de valahogy nagy nehezen estére hazaérjenek :P

 

 

 

Hogy jó volt-e???? Szerintem ez mindenki számára egyértelmű, hog JÓ volt!!!!!! Szervezési problémákat nem vettem észre ;) szóval gartula. Számomra a veletek töltött idő (ez mindenkire érvényes) mindig egy óriási öröm, és tudom jól érezni magam közöttetek :D

 

Köszönünk szépen mindent a szervezőknek, és köszönjük a Jóistennek, hogy mindezt lehetővé tette számunkra, összehozott ismét bennünket.

 

 

Sajat címkek: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer