Jelenlegi hely

Téli Találkozó - 2011 - fontosabb információk

Az Úr adjon nektek békességet!

Most már nagyon a nyakunkon a hétvége … ezért néhány fontosabb információt még szeretnék „megosztani” veletek:

A találkozó helye: Dési ferences kolostor (pontos cím: 405200 – Dej, Piaţa Bobîlna nr. 16. jud. Cluj Tel/Fax 0264-213-275)

 

 

 • Dés megközelíthető: gyalog, kerékpárral, autóval, autóbusszal … sőt hajóval (na jó na, inkább csak tutajjal) … de a legjobb vonattal (leszállni a Dej Călători vonatállomáson kell … onnan még kb. 20 perc gyalog a kolostorig – már, aki el nem téved, mert aki eltéved annak lehet még több is)

 • Ha esetleg jelzed, hogy mikor érkezel … akkor szokásos módon megígérjük, hogy próbálunk várni az állomáson (csak biztatásképpen: ez eddig nem sokszor sikerült ;-))

 

A találkozó ideje: 2011. március 4-6.

 • Kezdés: péntek 18,30 órára van tervezve – de jó volna egy kicsit hamarabb jönni, hogy akkorra már az elszállásolást tudjuk megoldani

 • Befejezés: vasárnap az ebéd után

 

A szállás: a dési kollégiumban, a kolostorban, illetve, ahol még helyet találunk – ezért fontos, hogy hálózsákot, s ha lehet, akkor izolírt is hozzál magaddal!!!

 

Hozni-valók (a fentebb említett hálózsák/izolír mellett):

 • valami olyan kaját, amit felhasználhatunk a szombat-vasárnapi reggelihez, illetve a szombat vacsorához: ezeket közösbe fogjuk tenni → nyugodtan hozhatsz abból többet, amid van, a többit majd úgyis hoz más …

 • mivel nagyon meleget nem jósolnak arra a hétvégére sem, ezért legyen nálad megfelelő mennyiségű meleg öltözet

 • énekszerszám – már ha valami olyasmid van, ami mozdítható

 • Szentírás, füzet, írószer stb. …

 • anyagiak: ahogy ezt korábban is jeleztük – a kaján kívül – az utazási költség, ami mindenképpen a te zsebedet (vagy a szüleidét) terheli: a többit majd megpróbáljuk mi megoldani. (De – ahogy ezt máskor is jeleztük – adományt szívesen fogadunk!)

 

Az idei találkozó vezérgondolatának a Gyulafehérvári egyházmegyében „dúló” (de más egyházmegyékben is van hasonló téma) – kommunió évéhez kapcsolódóan a család lesz (úgyhogy akár a találkozóra való előkészületként is, érdemes a következő napokban e levél végén lévő imát is mondogatni).

 

További jó készülődést, s esetleg néhány telefonszámot még nem árt megjegyezned, felírnod:

 • 112 – minden eshetőségre ;-)

 • 0748-193-371

 • 0746-774-701

 

Ha valami kérdés van, akkor nyugodtan lehet zavarni bennünket

(ha akkor rögtön nem is vesszük fel, de később igyekszünk visszahívni)

 

 

 

Mennyei Atyánk, hálát adunk neked az élet és a család ajándékáért.

Adj nekünk erőt, hogy az első magyar szent család — Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre — példája nyomán szeretetben és örömben élhessünk!

Kérünk, segítsd a házaspárokat küldetésük teljesítésében, hogy az élő hitet továbbadhassák!

Nyisd meg a gyermekek szívét, hogy kibontakozzék bennük a keresztségben kapott hit csírája!

Engedd, hogy fiataljaink növekedjenek a hitben és Jézus ismeretében; a házasság előtt állók pedig tisztán megélt szerelemmel készüljenek arra!

Növeld a házastársak között a szeretetet és hűséget! Kérünk azokért, akik házasságukban nehézségekkel küzdenek. Fogadd hálaadásunkat a hűséges, életre nyitott és örömteli házasságért! Áldd meg nemzetünk minden családját!

Adj belső békét az özvegyeknek és egyedülállóknak, a kudarcoktól szenvedőknek!

Adj bölcsességet és kitartást a családokért fáradozó világiaknak, püspököknek és papoknak! Világosítsd meg a közélet felelőseit, hogy felismerjék, mit kell tenniük a család és a haza javára!

Szabadítsd fel szívünket a szolgáló szeretetre, a Szent Család segítségével: József és Mária közbenjárására, a te Fiad, a mi Urunk, Jézus Krisztus által.

Ámen.

 

Sajat címkek: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer