Jelenlegi hely

IV. FerIZa - 2006

Sajat címkek: 

Kedves Testvérek!

Bizonyára többen is tudjátok már, hogy a ferences rend 2009-ben alapításának 800. évfordulóját ünnepli. Erre a szép kerek évfordulóra való felkészülésre a renden belül beindult egy felkészülési folyamat, amely Assisi Szent Ferenc megtérésétől az első Regula jóváhagyásáig vezető utat járja végig, miközben azokra a lényeges pontokra szeretné ráirányítani a ferencesek figyelmét, amelyek nagyon fontosak voltak Szent Ferenc számára, s amelyek mai követői számára sem lehetnek mellőzhetőek.
Mivel az elmúlt évek zarándoklatai folyamán akarva/akaratlanul, tudatosan/tudattalanul egy-egy kicsit talán sikerült belekóstolnunk a ferences lelkiségbe, talán nem volna haszon nélkül, hogyha ezt a felkészülési folyamatot követve járnánk a következő zarándoklatunkat, zarándoklatainkat.
Az első év témája a RÁ figyelés, a megtérés és a megkülönböztetés, amelyet az "Uram, mit akarsz, hogy tegyek?" mottó foglal magába, s erre szeretnénk felépíteni az idei zarándoklatunkat is.
Természetesen ebben a kérdésben is sok minden benne van: mindennapjaink vívódásai, útkeresései, megtérésünk, az Úrra való figyelésünk … szóval mi magunk. Ezért érdemes talán rászánnunk néhány napot, hogy a természet, a csend, a közösség, a közös ima, … napsütésben zarándoklás, esőben ázás stb. által - ha nem is találunk választ erre a bennünk rejlő kérdésre, de az - élőbb és tudatosabb legyen bennünk, s így közelebb vigyen bennünket AHHOZ, AKIBEN kérdéseink válaszra találnak.
Ezért, ha már elmúltál 15 éves, s érzel magadban erőt a napi 15-20 km-es gyalogláshoz, akkor szeretettel meghívunk a július 29. és augusztus 3. között sorra kerülő IV. FERENCES IFJÚSÁGI ZARÁNDOKLATRA (FerIZa), amely alatt a természet, az együttimádkozás, a közös játék, beszélgetés stb. által az "Uram, mit akarsz, hogy tegyek?" kérdést szeretnénk életünkben élővé tenni.

Néhány lényegesebb tudnivaló:
" A zarándoklat ideje: 2006. július 29. és augusztus 3.
" Helye: Székelyudvarhelyről indulunk, s Csíksomlyóra szeretnénk megérkezni (ez az előző években sikerült is)
" Jelentkezés és bővebb információ a közeledben lévő ferences kolostorban, vagy pedig a frszabolcs@freemail.hu e-mail címen, esetleg fr. Szabolcs, 515800 Sebes, str. Mihai Viteazul 35. Jud. Alba, T: 0258735524 levélcímen.Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer