A Csíksomlyói eseményekről

Hírdetés

Szeretettel közöljük a hétvégi Csíksomlyói búcsús és az Erdélyi Egyházmegye Jubileumi Év megnyitó programját:

  • Szeptember 12.-én, Pénteken lesz a Csíksomlyói Mária nevenapi búcsú. A kegytemplomban a szentmisék reggel 8., de.10.30 és este 19 órakor lesznek.

  • Szeptember 12-ről – 13.-kára való éjszaka a kegytemplomban éjszakai virrasztás lesz. Az éjszakai virrasztást a csíktaplocai engesztelő imacsoport fogja vezetni (azon alkalomból is, hogy ezen imacsoport 20 éve alakult). A virrasztás 21 órakor kezdődik. Éjfélkor ünnepélyes, gyertyás körmenet lesz a kegytemplom előtti téren, majd utána éjszakai, ünnepi szentmise a kegytemplomban. A szentmise után pedig folytatódik az éjszakai virrasztás a kegytemplomban.

  • Szeptember 13.-án, szintén ünnepi sorrendben lesznek a szentmisék; reggel 8, de.10,30 és este 19 órakor.

  • 2009-ben lesz az Erdélyi Főegyházmegye 1000 éves. Éppen ezért, szeptember 13.-án, a 10,30-kor kezdődő szentmise lesz az Egyházmegyei Jubileumi Év megnyitó szentmiséje. A szentmise a kegytemplom előtti téren lesz. Előtte pedig, 9,45-től ünnepélyes rózsafüzér lesz, szintén a kegytemplom előtti téren.

  • Itt hívnánk fel a zarándokok figyelmét, hogy Szombaton, de.9 órától a kegytemplomtól 200 méterre levő üzlettől egészen a Jakab Antal tanulmányi házig az út le lesz zárva. Tehát ennek megfelelően tervezzék a zarándokútjukat.

  • A Mária nevenapi búcsúra és az Egyházmegyei Jubileumi Év megnyitójára minden egyes zarándokot szeretettel várunk.


Kérjük, hogy a jó Isten áldása és égi Édesanyánk közbenjárása legyen mindég velünk!


A Csíksomlyói Barátok

Sajat címkek: