Jelenlegi hely

Szent István Rendtartomány

Subscribe to Szent István Rendtartomány hírcsatorna
Webcím: http://ofm.ro
Frissítve: 2 óra 12 perc

„A Pápa hangját erősítjük”

v, 03/03/2019 - 15:42

Mindnyájunk számára nagy öröm és megtiszteltetés Ferenc pápa csíksomlyói látogatás, amelyre előreláthatólag június 1-jén kerül sor. A Pápa és a nagyszámú zarándok találkozásának és a közös szentmisének az előkészítése komoly anyagi befektetést igényel, amelynek fedezésére eddig – a magyar kormány és a Hargita megyei tanács részéről történt konkrét támogatásígéreten kívül – az ország költségvetésének a nem léte, a megyei és városi költségvetések bizonytalansága, ill. a törvényes keretek/bürokrácia útvesztői miatt, legfeljebb csak május közepére számíthatunk valamennyi támogatásra, amikor már nagyon kevés idő marad a munkálatok elvégzésére.

Szent Ferenc atyánk, rendünk alapítója arra biztat bennünket, hogy amikor anyagiak hiányában szenvedünk, „akkor járuljunk az Úr asztalához, vagyis ajtóról-ajtóra járva kéregessünk alamizsnát”. Ezért most - „A Pápa hangját erősítjük” mottóval – a kedves testvérek segítségét kérjük az előkészületek támogatásához, hogy így közösen készíthessük Ferenc pápával való találkozást. Az erre szánt adományaikat a következő időszakban a ferences templomokban lévő perselyekbe helyezhetik el. Illetve interneten is támogathatja a ránk háruló feladatok megvalósítását a csiksomlyo.ro honlapon található módon (PayPal, vagy az ott található számlaszámok valamelyikén).

Ígérjük, hogy a begyűlt adományokról időnként számot adunk, s azok felhasználásáról tájékoztatunk. Előre is köszönjük a felénk megnyilvánuló bizalmat, a támogatást, s meggyőződésünk, hogy bármilyen kicsi is legyen az, egy fontos hozzájárulás lehet az előkészületek megkönnyítéséhez. Minden kedves adakozónak, s értünk imádkozónak kívánunk áldott nagyböjtöt, s gyümölcsöző felkészülést a pápalátogatás fontos eseményére.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; } Sajat címkek: 
Kategóriák: Provinciánk hírei