Ferences Levél

 

Kedves fiatalok és … még fiatalabbak!

 
Az Úr adjon nektek békességet!
 
Szent Ferenc élete - több mint nyolcszáz év távlatából is – ma is érvényes példaként áll előttünk: amit ő századokkal ezelőtt megélt az a mai (keresztény) ember számára is érvényes tapasztalat, sőt a mi növekedésünkhöz is segítséget nyújthat. Ezért arra gondoltunk, hogy ebben az évben közösen olvasnánk egy kicsit Assisi szentjének életrajzát, s az alapján néznénk meg saját életünket is.
 
  • A közösen azt jelenti, hogy minden hónapban szent Ferenc életrajzából „kiragadunk” egy történetet, egy szakaszt, amelyet elküldünk nektek is (mivel e postázáshoz az internet lehetőségét szeretnénk felhasználni előfordulhat, hogy több forrásból is megkapod ugyanazt a levelet: a másolatokat nyugodtan törölheted … elég ha csak egy példányt tartasz meg belőle ;-)).
  • Az életrajzi szakasz mellett találsz néhány kérdést is, amelyek segíthetnek átgondolni a történet üzenetét, s főleg ahhoz nyújthatnak segítséget, hogy egy kicsit tükörbe nézz: azaz megnézd, hogy a te számodra milyen üzenete lehet ennek a történetnek. Sőt, egy-egy ilyen kérdés esetleg abban is segítségedre lehet, hogy megértsd, hogy mire is kell jobban figyelned a következő időszakban.
  • Ez akkor volna igazán „közös”, ha esetleg a környezetedben lévőkkel (barátaiddal, csoportod tagjaival stb.) meg is tudnád beszélni a levél alapján megfogalmazódó gondolataitokat: ezáltal egymást is segítve Szent Ferenc üzenetének jobb megértésére. De az is jó, ha esetleg írásban, rajzban, dalban stb. közzéteszed azt, ami „lecsapódik” benned, mert ezzel másoknak is nagyon sokat segíthetsz!! (ha ezt elküldöd nekünk, akkor mi megpróbálunk fórumot találni ehhez)
 
Ha valami ötleted, javaslatod van, hogy hogyan lehetne ezt közös olvasást gyümölcsözőbbé tenni akkor azt is szívesen fogadjuk: hisz mindannyiunk számára fontos, hogy Szent Ferenctől minél többet tanuljunk, az ő üzenetét ma is megértsük!
 

 

Sajat címkek: