Huszadik nap - avagy Szent Antal mindent üt

A mai napi káptalani tevékenységet nagyon röviden össze lehet foglalni: szent Antal ünnepére való tekintettel, illetve az elmúlt 2-3 nap „igyekezetének” köszönhetően ma szabad nap volt.
 
Ettől függetlenül azért reggel rendes COTAF programot tartottunk … igaz nagyarányú magyar többséggel, hisz az arány 3:1-hez volt (legalábbis a zsolozsmán és a szentmisén). Közben aztán megszületett az a döntés is, hogy a mára tervezett magaslati levegő „bevétele” az majd csak késő délután fog megtörténni … így lett ma egy kis idő sok elmaradt dolognak a rendezésére (dolgozatjavítások, nagymosás, a honlappal való bütykölés stb.). A délutáni kiruccanás viszont jó volt: 5-kor indultunk s vacsorára vissza is érkeztünk. Amikor innen kigördültünk, akkor a hőmérő még 32 fokot mutatott, amire felértünk a Subasio tetejére (mert végül is az lett a célpont), ott pontosan 13 fokkal volt kevesebb … egyszerűen élvezet volt odafent lenni.
 
Estére még lett egy kis máriás lelki program (rózsafüzér, körmenet): amikor bementem a templomban azt gondoltam, hogy ma nagyon kevesen lesznek … s főleg mivel eléggé hátul ültem le azt láttam, hogy eléggé sok üres hely van. Aztán a rózsafüzér végére már eléggé megtelt a bazilika, de azért azt hiszem, hogy annyian nem voltak mint a múlt szombaton. Ettől függetlenül minden szépen, rendesen megvolt … egy óra és egy negyed alatt nagyjából vége is volt mindennek. Illetve most az volt a feltűnő, hogy rengetegen maradtak még a téren a körmenet után: rengeteg kisgyerek szaladgált még fél tizenegykor … igaz, hogy ma napközben valószínű nem sokat mozdultak ki a házból.
 
No nagyjából ennyi volt a mai program, s talán most este is hamarabb ér véget, mert holnap kora reggeli programot terveztünk: az elképzelés szerint reggel 5-kor indulunk, hogy a „harmaton” lezavarjuk a vasárnapi – most már szokásosnak nevezhető – látogatást. S ennek, no meg a mai szent Antal ünnepnek köszönhetően újult erővel vághassunk neki az utolsó káptalani hétnek.