Huszonnegyedik nap - avagy nyomogatunk

Ha a mai napot egy szóba kellene összefoglalni, akkor a nyerő … gombnyomogatás.
 
Na jó, ez nem áll a reggeli programra, hisz sem a szentmisén, sem a reggelinél nem kellett gombot nyomogatni, de … utána annál többet igen.
 
De igazából még az ülésszakokat sem azzal kezdtük, mert az első plénum elején – a tamil nyelvű kezdő imádsággal összekötve – egy beszámoló volt a Srí Lankai-i helyzetről … s ott sem nagyon volt, amit szavazgatni. No meg természetesen a névsorolvasás alatt sem ...
 
Azt követően viszont előkerültek a Statútum módosítások: először a tegnap abbamaradt Evangelizációs Titkárság kérdésével (szerkezetével, nevével stb.) telt el jó sok idő … gyakorlatilag az első ülésszak. Volt ott elég sok kavarás, menetközbe kiderült félreértés stb. … szóval mozgalmas volt (legalábbis annak, akit úgy egyáltalán érdekelt ez a dolog).
 
A második ülésszakon sikerült rátérni bizottságok javaslataira … s itt sem volt nagyon egyszerű, hisz felolvastak egy javaslatot, ahhoz hozzá lehetett még szólni, esetleg módosító javaslatot előterjeszteni (mondjuk ma ilyen nem nagyon volt, mert azért ennek elég nehézkes a procedúrája), s utána szavazni … ami viszont nem kapja meg a 2/3-os többséget (akár elfogadásra, akár elutasításra) azon továbbmegyünk, s majd egy második körben lesz ismét szavazás róla (ott már elég a fele + egy is). Úgyhogy volt, amit elfogadásra került, volt ami későbbre maradt … de ezen az ülésszakon csak két bizottság javaslataival sikerült – ideiglenesen - megbirkózni.
 
A harmadik ülésszakon – délután – még futotta az erőből/időből az új kezdeményezésekre, a missziós evangelizációs javaslatokra … s ezzel nagyjából el is telt az idő.
 
A negyedik ülésszakon ismét a záródokumentom – most már második – változata került elő, amihez ismét annyi hozzászólás volt, hogy (az ismertetést, illetve az első változathoz képest végzett módosítások bemutatását is beleértve) ismét elment egy ülésszak … már lehetett menni esti zsolozsmára, majd vacsorára.
 
Vacsora után – fakultatív programként – még volt egy filmbemutató a marokkói missziókról … s azzal már eléggé késő este lett.
 
A désiekkel ma nem sikerült találkoznom: úgy egyeztünk volt meg, hogy ha erre járnak, s megbippelnek, akkor – ha alkalmas nekem – akkor kimegyek, de … nem bippeltek (illetve volt egy névtelen hívás, de az szerintem nem ők voltak, mert a tegnap Leánder telefonszámát rendesen kiírta).
 
Képek a mai napról ... itt.