Szent Ferenc iskolája - decemberi feladatok

 

Olvassátok el Szent Ferenc életéből azt a történetet, amely leírja a Greccio (ejtsd. Greccsió) este történetét, s azt alapján oldjátok meg a feladatokat.
 
Az éjszaka események leírását itt olvashatod el (két változatban is)
 
I-II. osztály
A segítségével készíts egy képeslapot arról a betlehemről (jászolról), amelyet Szent Ferenc állított Greccio-ban. (A kivitelezése teljesen rád van bízva)
 
III-IV. osztály
Képzeld el, hogy te is ott voltál azon az éjszakán, s egy „Én is ott voltam Greccio-ban” kezdetű beszámolóban írd le, hogy hogy érezted magad ott. (Bármelyik jelenlévő – Szűz Mária, Szent József, Szent Ferenc, a greccioi lakosok, az állatok stb. – „bőrébe” képzelheted magad). Mindezt csatold hozzá egy általad készített Greccio-s képeslaphoz (az I-II. osztály feladata alapján)
 
V-VIII. osztály (az előző fordulókhoz hasonlóan az alábbi feladatok valamelyikét is az általatok felállított legalább 3 fős csoport készítse el!)
 
Képzeljétek el és írjátok le, hogy azon a Greccio-i éjszakán a betlehemi jászol körüli állatok mit láttak és miről beszélgethettek egymással. Mindezt csatoljátok hozzá egy általatok készített Greccio-s képeslaphoz (az I-II. osztály feladata alapján)
 
Vagy
 
Keressetek fel egy idős embert, akinek énekeljetek el egy karácsonyi éneket, majd olvassátok fel neki a fentebb lévő Greccio-s betlehem történetét. Ezt követően kérjétek meg, hogy mesélje el nektek a számára legkedvesebb eddigi karácsonyát.
Ezen élményeteket írjátok le és küldjétek el nekünk.
 
Figyelem: Amint már a múlt hónapban is közöltük, meglepetésünkre középiskolások is küldtek be megoldásokat, ezért arra gondoltunk, hogy akik csoportokat alkotva legalább öt alkalommal részt vesznek és megoldják az V-VIII. osztályosoknak szánt feladatokat majd az év végén külön-jutalomban fognak részesülni.
 
Kérnénk azt is, hogy az I-II., illetve III-VI. osztályosok ne csapatban küldjék be a megoldásokat (tehát csak az V-VIII. osztályosok kell csapatban dolgozzanak)

 

Sajat címkek: