Kolozsvári Ferences Templom

ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései
2018. január 14. évközi II vasárnap, B év

 

 

1. A kedves testvérek és a fiatalok figyelmébe ajánljuk a ferences templomunknál működő csoportokat, lelki programokat. A kijáratnál található plakátokon minden csoportról olvasható egy kis ismertetés.

2. Ünnepek a hét folyamán:

Kedd, Szent Berárd és társai vértanúk – ferences ünnep. Szentmise 10 és 18 órától lesz.
Szerda, Szent Antal apát, szentmise 8 órától lesz.
Csütörtök, Árpád-házi Szent Margit szűz, ünnep, szentmise 18 órától lesz. 

sajat: 

ADVENT IV. VASÁRNAPJA

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései
2017. december 24. Advent IV. vasárnapja, A év

 

1. A Szentmisék sorrendje a Karácsonyi Ünnepkörben:
Ma, december 24-én 18,30-tól gyóntatás. 19,30-tól a fiatal családosok és gyermekeik kis pásztorjátékát láthatjuk. 20 órától lesz a Karácsonyi Vigília.

December 25-én, hétfőn, Karácsony napján, reggel 9 és déli 12 órától lesznek a szentmisék.

December 26-án, kedden, Karácsony másodnapja, Szent István első vértanú ünnepe. A szentmiséket 10 és 18 órától mutatjuk be.

December 31-én, jövő vasárnap, Szent Család Vasárnapja. Szentmisék 9 és 12 órától lesznek. 18 órától Hálaadás az elmúlt esztendőért.

2. A kolozsvári ferencesek szilveszterezni hívják a fiatalokat 2017. december 31–2018. január 1. között a kolozsvári ferences kolostor dísztermébe. További információk a kitett plakáton.

Sfintele Liturghii în periada de Crăciun

Astăzi, 24 decembrie, vom începe spovada la 18.30.

De la 19,30 vom putea vedea sceneta de Crăciun a grupului nostru de tinere familii.

De la 20,00 se va celebra Vigilia de Crăciun.

25 decemberie, luni, ziua de Crăciun, liturghiile vor fi de la ora 9.00 și 12.00.

26 decembrie, marți a doua zi de Crăciun, liturghiile vor fi de la ora 10.00 si 18.00

31 decembrie, Duminica Sfintei Familii, liturghiile vor fi de la ora 9.00 si 12.00.

De la ora 18 vom ține liturghia de mulțumire pentru anul care a trecut. 

sajat: 

Kiscsoportok támogatása

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

„Ifjúsági tevékenységek támogatása”

 

programban nyert

 

IFj-KP-1-2017/1-000372 számú pályázatunkat a

 

 

500.000 forinttal

 

támogatta,

 

amelyet

 

a kolozsvári ferences ifjúsági tevékenységek

 

résztámogatására fordítottunk.

 

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

A „lovagkirály” trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából a Nemzetpolitikai Államtitkárság által Szent László évnek meghirdetett 2017-es emlékév rendezvényei keretében a kolozsvári ferences kiscsoportok tagjai, a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően, 2017. október utolsó hétvégéjén Szent László zarándokutat szerveztek. Ennek keretében meglátogatták a nagyváradi Székesegyházat, a püspöki palotát és a múzeumot is.

 

A zarándokutat egybekötötték az erdélyi ferencesek életének néhány fontos helyszínének felkeresésével, mint Szeged, Máriaradna és Gyulafehérvár.

 

ADVENT II. VASÁRNAPJA

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései
2017. december 10. Advent II. vasárnapja, A év

 

 

1. Ma van a hónap II. Vasárnapja. Szentségimádást tartunk 13– 14 és 15–16 óra között.

2.Templomunkban hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton 6,30-tól és 18 órakor mutatunk be szentmisét. Kedden és vasárnap a megszokott időben, kedden 10 és 18 órakor, vasárnap 9 és 12 órakor lesznek a szentmisék.

3. Mindannyian éreztük már, hogy nagyon hamar elszalad az advent ideje, és azon kapjuk magunkat, hogy az első gyertya meggyújtása után szinte beesünk a karácsonyfa alá. Ezt a tapasztalatot szeretnénk megváltoztatni egy lelki hétvégével, amelynek során elcsendesedve előkészíthetjük szívünket a kis Jézus befogadására.

        Szeretettel várunk minden olyan 16–38 év közötti fiatalt, akik szeretnének kilépni a megszokott mindennapokból, és szeretnének közösen várakozni Jézus születésére, folyó év december 15–17. között Székelyudvarhelyen, a ferences kolostorban.

4. A hét ünnepei:

Szerda: Szent Lúcia szűz és vértanú
Csütörtök: Keresztes Szent János áldozópap. Emléknap

sajat: 

ADVENT I. VASÁRNAPJA

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései
2017. december 3. Advent I. vasárnapja, A év

 

1. Holnap reggeltől elkezdődnek a Roráté szentmisék. Hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton 6,30-tól és 18 órakor mutatunk be szentmisét. 

Szerdán reggel 8 órakor az adventi időszakban nem lesznek szentmisék. Kedden és vasárnap a megszokott időben, kedden 10 és 18 órakor, vasárnap 9 és 12 órakor lesznek a szentmisék. Az eddig 6,30-kor kezdődő Szentségimádás 5,30-tól fog kezdődni a Roráté szentmisék napjain.

2. Pénteken a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe lesz, szentmisék 6,30 és 18 órától lesznek.

3. Pénteken, szombaton és vasárnap, december 8-án, 9-én és 10-én nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az adventi triduumra. Szentmisék pénteken és szombaton 18 órától, vasárnap 9 és 12 órától lesznek. Szombaton reggel 9 órától lelkinap lesz. Természetesen a Roráté szentmiséket ezeken a napokon is bemutatjuk. Mindenkit szeretettel várunk, részvételi szándékukat kérjük előre jelezzék!

4. Mindannyian éreztük már, hogy nagyon hamar elszalad az advent ideje, és azon kapjuk magunkat, hogy az első gyertya meggyújtása után szinte beesünk a karácsonyfa alá. Ezt a tapasztalatot szeretnénk megváltoztatni egy lelki hétvégével, amelynek során elcsendesedve előkészíthetjük szívünket a kis Jézus befogadására.

Szeretettel várunk minden olyan 16–38 év közötti fiatalt, akik szeretnének kilépni a megszokott mindennapokból, és szeretnének közösen várakozni Jézus születésére, folyó év december 15–17. között Székelyudvarhelyen, a ferences kolostorban.

sajat: 

KRISZTUS KIRÁLY

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései
2017. november 26. Krisztus Király vasárnapja, A év

 

1. Pénteken Első péntek, szentmise 18 órától lesz. 17 órától Szentségimádást tartunk.

2. Szombaton, mivel Első szombat, 19 órától Szentségimádást tartunk a Szűzanya Palástja alatt. Szeretettel várunk mindenkit!

3. Idén is, december 8-án, 9-én és 10-én nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az adventi lelkinapra és triduumra, amelyet fr. Albert Leánder fog tartani. A szentmisék pénteken és szombaton 18 órától lesznek, vasárnap pedig 12 órától. Szombaton reggel 9 órától lelkinap. 

sajat: 

ÉVKÖZI 33. VASÁRNAP

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései
2017. november 19. évközi 33. vasárnap A év

 

1. Ma, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén, azokra a gyerekekre irányul figyelmünk, akiknek nincs lehetőségük a tudás megszerzésére. 

A hátrányos helyzetű gyerekek nevelését és oktatását szeretné segíteni ez évi főegyházmegyei gyűjtésünk. Aki szeretné segíteni őket, a kórus karzata alá helyezett perselybe teheti adományát.

2. A király! Királyod? – szentségimádás lesz Krisztus Király ünnepének vigíliáján, szombaton, november 25-én, 17–18 óra között. Mi is csatlakoztunk a Krisztus Király főünnepének előestéjén tartandó szentségimádáshoz. Több, mint 400 helyszínen lesz imaalkalom, de csak alig több, mint háromezren jelentkeztek az elérendő 20.000 főből. Ezért azt kérem, hogy akik szeretnének jönni, azok regisztrálják magukat a krisztuskiraly.iec2020.hu oldalon. Akinek nincs e-mail címe, a mise után iratkozzon fel a sekrestyében, vagy valamelyik testvérnél, aki regisztrálja őket. Hívjatok másokat is erre a szép alkalomra, hogy Jézussal töltsük ezt az órát. A világ felé fontos tanúságtétel, számunkra pedig hiterősítő, hogy sokan vagyunk, akiknek Krisztus a Királya.

sajat: 

ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései
2017. november 12. évközi 32. vasárnap A év

 

1. Ma van a hónap második Vasárnapja, ezért 13–14 és 15–16 óra között Szentségimádást tartunk. Szeretettel várunk mindenkit!

2. Észrevenni másokban az Isten arcát nem kötelesség, hanem lehetőség. Isten nem kötelez minket, csak megadja a lehetőséget a Vele való találkozásra – különösen azon gyerekeken keresztül, akiknek nem adatott meg a lehetőség a tudás megszerzésére, amely által kijutnának a kilátástalan nyomorból egy jobb élet reményében.

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén ez évben azokra a gyerekekre irányul figyelmünk, akiknek nincs lehetőségük a tudás megszerzésére. A hátrányos helyzetű gyerekek nevelését és oktatását szeretné segíteni ez évi főegyházmegyei gyűjtésünk.

A Gondviselő Isten minket hív meg arra, hogy segítő kezek legyünk rájuk figyelésünk és akár a legcsekélyebb pénzbeli adományaink által.

A kedves Híveket szeretettel kérem, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék Főegyházmegyei Caritas szervezetünk idei kezdeményezését is. A gyűjtésre november 19-én, jövő vasárnap fog sor kerülni. Isten fizesse!

sajat: 

Szentségimádás - A KIRÁLY! A KIRÁLYOD?

Kedves Testvérünk!

"Krisztus kenyér s bor színében Úr s Király a föld felett…"

Egyórás szentségimádásra hívunk Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Ezen az estén, bár különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát érted is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. Tarts velünk! Veled együtt megleszünk 20 000-en.

A helyi közösségünkkel mi is összegyűlünk, hogy Krisztust együtt imádjuk.

Helyszín: Kolozsvári Ferences Templom
Románia 400112 Kolozsvár, Vitor Deleu 2

Időpont: 2017. 11. 25-én, szombaton 17 és 18 óra között.

Gyere, tarts velünk Te is, és jelentkezz!

A jelentkezési lap kitöltésekor kérlek ne felejtsd el jelezni, ha szívesen segítesz a szentségimádás szervezésében és lebonyolításában, illetve ha fel szeretnél iratkozni a NEK 2020 hírlevélre, melynek segítségével folyamatosan tájékozódhatsz arról, hogyan halad a 2020-as esemény előkészítése, és első kézből értesülhetsz programokról, bekapcsolódási lehetőségekről.


Várunk november 25-én!

Szeretettel,
Kolozsvári Ferencesek
Kolozsvári Ferences Templom
Francesco Palántái - ifjúsági csoport/ Kolozsvári Ferences Templom igazgatósága

 

 

 

 

 

 

 

 

sajat: 

ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

A Kolozsvári Ferences Templom 
hirdetései

2017. november 5. évközi 31. vasárnap A év

 

1. Szombaton 19 órától Szentségimádást tartunk a Mária palástja alatt.

2. Jövő Vasárnap a hónap második Vasárnapja, ezért 13–14 és 15–16 óra között Szentségimádást tartunk. Szeretettel várunk mindenkit.

3. A hét ünnepei:

Szerda Boldog Duns Scotus János áldozópap emléknapja.
Csütörtökön van a Lateráni bazilika felszentelésének ünnepe.
Péntek Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító emléknapja.
Szombat Tours-i Szent Márton püspök emléknapja.

4. November 10–12 között Keresem az utam címmel hivatástisztázó hétvégét tartunk Csíksomlyón, amire szeretettel várjuk fiataljainkat.

Érdeklődni Tibor testvérnél lehet: 0746-774701. 

sajat: 

Pályázati támogatás - 2017

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

„A magyar kultúráért és oktatásért”

programban,

 

„A magyar közösség céljait szolgáló kulturális, oktatási és kutatási programok támogatása”

 

tárgyban nyert

 

MKO-KP-1-2017/3-000160

 

pályázatunkat a

 

 

600.000 forinttal

 

támogatta,

 

amelyet a

 

kolozsvári ferences egyetemi kollégium

 

fejlesztésére és működésére

 

fordítottunk.

sajat: