Kolozsvári Ferences Templom

Jelentkezés a Kolozsvári Ferences Egyetemista kollégiumba

 

 

A Kolozsvári Ferences Kollégium a 2019-2020-as tanévre is meghirdeti felvételijét, azok számára, akik a Kollégium szellemiségével, értékrendjével, programjával megegyező módon szeretnék megélni kolozsvári egyetemista életüket.

 

A Kollégium céljáról, értékrendjéről, elvárásairól a Házirend-ből tájékozódhatsz: kérünk a jelentkezés előtt ezt mindenképpen olvasd át és gondold meg, hogy valóban akarod-e ezt vállalni!

 

A jelentkezés határideje: 2019. augusztus 4.

 

Jelentkezéshez szükséges menete:

 

Új jelentkező esetében:

 • kitöltött jelentkezési lap – online kitölthető a következő címen: itt

 • ill. a következő dokumentumok (emailban vagy postán küldve)

  • egy fénykép (csatolmányként)

  • kézzel írt rövid önéletrajz

  • egy rövid motivációs levél „Hol hallottam a Kolozsvári Ferences Kollégiumról? A hallottak alapján, hogyan képzelek el egy ferences kollégiumot? Miért szeretnék egy ilyen kollégiumban lakni, mit kapnék én itt? Mit tudnék én hozzátenni a Kollégium életéhez?” gondolatkörben

  • lelkipásztori ajánlás

  • személyazonossági igazolvány másolata

  • érettségi diploma egyszerű másolata

  • már egyetemisták számára: a legutóbbi 2 lezárt félév tanulmányi eredményét igazoló okirat egyszerű másolata (megfelel egy egyszerű képernyőkép)

 

Előző évben már bentlakók esetében:

 • kitöltött jelentkezési lap – online kitölthető a következő címen: itt.

 • és a következő dokumentumok (emailban vagy postán):

  • egy rövid motivációs levél „Mi volt jó az elmúlt esztendőben/Miért szeretnék továbbra is a ferences kollégium lakója maradni? Ha rajtam múlna mit változtatnék az előző évhez képest? Ez előző évhez képest én, személy szerint, mit tudnék, szeretnék hozzáadni a kollégium életéhez?” gondolatkörben

  • a legutóbbi 2 lezárt félév tanulmányi eredményét igazoló okirat egyszerű másolata (elég egy egyszerű képernyőmentés az online naplóból)

 

Felvételi menetrendje

 • iratok beküldése (elektronikus formában vagy postán): augusztus 4.

 • személyes találkozás (a helyszínnel kapcsolatosan külön-külön egyeztetünk): augusztus 27-ig

 • értesítés határidő: szeptember 5.

 

 

Elérhetőségek:

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }a:visited { color: rgb(128, 0, 0); text-decoration: underline; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; }

sajat: 

HÚSVÉT VI. VASÁRNAPJA

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései
2019. május 26. Húsvét VI. vasárnapja. C év 

 

1. Csütörtök Urunk Mennybemenetelének főünnepe. Szentmise 18 órától lesz.

2. Lehet jelentkezni a várva-várt programra: Assisi Szent Ferenc Iskolája 2019. Hívogató videó, részletek, jelentkezés itt: http://www.ferencesprogramok.ro/

3. A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség külön körlevélben buzdít az Európai parlamenti választáson való részvételre.

4. Sok kegyelmet a Pápa úrral való találkozáson! Templomunkban hétvégén a szentmisék a szokásos miserend szerint lesznek megtartva.

 

sajat: 

HÚSVÉT V. VASÁRNAPJA

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései
2019. május 19. Húsvét V. vasárnapja. C év 

 

1. A májusi hónapban minden szentmise előtt negyed órával Májusi Ájtatosságot tartunk a Szűzanya tiszteletére. Aki csak teheti, jöjjön, és imádkozzunk együtt!

2. Szerdán, 20 órától Ifjúsági Szentségimádásra várjuk a fiatalokat és a fiatal családosokat. Előtte 18,30-tól énekpróbát tartunk.

3. Szombaton, 19 órától Szentségimádást tartunk a Mária palástja alatt.

4. A hét ünnepei:
Kedd: Sziénai Szent Bernardin Áldozópap. Ünnep
Szombat: Szent Ferenc Atyánk assisi Bazilikájának felszentelése. Ünnep

5. Aki szívesen támogatná adójának 2 százalékával templomunkat és az általunk szervezett programokat, az a templom közepén egy padon megtalálja az ehhez szükséges nyomtatványt. A kitöltött űrlapot a sekrestyében lehet leadni. Előre is köszönjük szépen az adakozást!

6. Megjelent a Csíksomlyó Üzenete a szentatya csíksomlyói látogatására és a pünkösdi búcsúra szerkesztett lapszáma.

 

 

 

sajat: 

HÚSVÉT III. VASÁRNAPJA

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései
2019. május 5. Húsvét III. vasárnapja. C év 

 

1. A májusi hónapban minden szentmise előtt negyed órával Májusi Ájtatosságot tartunk a Szűzanya tiszteletére. Aki csak teheti, jöjjön, és imádkozzunk együtt!

2. Húsvét negyedik vasárnapja a Jó Pásztor vasárnapja, amely egyben a papi és szerzetesi hivatások imavilágnapja is. Ezen a napon rendtartományunk templomaiban gyűjtést szervezünk szerzetesnövendékeink képzésének támogatására. A Jó Pásztor- vasárnapi gyűjtés egy olyan szeretetteljes gesztusa a híveknek, amely magába foglalja azok lelki és anyagi hozzájárulását a bontakozó szerzetesi hivatások támogatásához. A hivatások támogatásában a helyi egyház életképessége és ereje mutatkozik meg, ezáltal a nyáj gondoskodik a jövő pásztorai képzéséről.

3. Jövő vasárnap a hónap második vasárnapja, ezért 13–14 és 15–16 óra között Szentségimádást tartunk.

4. Aki szívesen támogatná adójának 2 százalékával templomunkat és az általunk szervezett programokat, az a templom közepén egy padon megtalálja az ehhez szükséges nyomtatványt. A kitöltött űrlapot a sekrestyében lehet leadni. Előre is köszönjük szépen az adakozást!

5. Megjelent a Csíksomlyó Üzenete a szentatya csíksomlyói látogatására és a pünkösdi búcsúra készített lapszáma!

 

sajat: