Kolozsvári Ferences Templom

Felvételi - 2017

CsatolmányMéret Kollegium_jelentkezesi_lap_2017.pdf198.36 KB Kollegium_jelentkezesi_lap_2017.doc185.5 KB Kollegium_jelentkezesi_lap_2017.odt174.52 KB

A Kolozsvári Ferences Kollégium a 2017-2018-as tanévre is meghirdeti felvételijét, azok számára, akik a Kollégium szellemiségével, értékrendjével, programjával megegyező módon szeretnék megélni kolozsvári egyetemista életüket.

 

A Kollégium céljáról, értékrendjéről, elvárásairól a Házirend-ből tájékozódhatsz: kérünk a jelentkezés előtt ezt mindenképpen olvasd át és gondold meg, hogy valóban akarod-e ezt vállalni!

 

Jelentkezéshez szükséges iratok (beküldendő e-mailban vagy postán legkésőbb augusztus 6-ig)

 

Új jelentkező esetében:

 • kitöltött jelentkezési lap – online kitölthető ezen a címen: vagy pedig a nyomtatvány letölthető ezen oldal aljáról.

 • egy fénykép (csatolmányként vagy beillesztve a jelentkezési lapra)

 • kézzel írt rövid önéletrajz

 • egy rövid motivációs levél „Hogyan képzelek el egy ferences kollégiumot? Miért szeretnék egy ilyen kollégiumban lakni? Mit tudnék én ehhez hozzátenni?” gondolatkörben

 • lelkipásztori ajánlás

 • személyazonossági igazolvány másolata

 • érettségi diploma egyszerű másolata

 • már egyetemisták számára: a legutóbbi 2 lezárt félév tanulmányi eredményét igazoló okirat egyszerű másolata (megfelel egy egyszerű képernyőkép)

 

Előző évben már bentlakók esetében:

 • kitöltött jelentkezési lap – online kitölthető ezen a címen, vagy pedig a nyomtatvány letölthető ezen oldal aljáról.

 • egy rövid motivációs levél „Mi volt jó az elmúlt esztendőben/Miért szeretnék továbbra is a ferences kollégium lakója maradni? Ha rajtam múlna mit változtatnék az előző évhez képest? Ez előző évhez képest mit tudnék, szeretnék hozzáadni a kollégium életéhez?” gondolatkörben

 • a legutóbbi 2 lezárt félév tanulmányi eredményét igazoló okirat egyszerű másolata (elég egy egyszerű képernyőmentés az online naplóból)

 

Felvételi menetrendje

 • iratok beküldése (elektronikus formában vagy postán): augusztus 6

 • személyes találkozás (a helyszínnel kapcsolatosan külön-külön egyeztetünk): augusztus 27-ig

 • értesítés határidő: szeptember 1.

 

 

Elérhetőségek:

@page { margin: 2cm } p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120% } a:link { so-language: zxx }

sajat: 

HÚSVÉT 7. VASÁRNAPJA

A Kolozsvári Ferences Templom 
hirdetései

2017. május 28. Húsvét VII. vasárnapja A év

 

​1. Pénteken reggel 8 órától lesz a Szentmise, szombaton templomunkban nem lesz Szentmise, mivel közösségünk részt vesz a Csíksomlyói búcsún.

2. A csíksomlyói pünkösdi zarándoklat programja

• Június 2-án, pénteken, a 19 órakor kezdődő szentmise nyitja meg a csíksomlyói pünkösdi zarándoklatot. A szentmisét követően a kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás kezdődik.

• Június 3-án, szombaton reggel 7-kor és 8-kor, valamint 19 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban.

A papságot, a búcsú szimbólumának tekintett labarumot és a pápai kisbazilika-jelvényt kísérő kordon délelőtt 10,30-kor indul a kegytemplom előtti térről az ünnepi szentmise helyszínére, a Kis- és a Nagysomlyó hegyek közötti nyeregbe a Hármashalom oltárhoz.

A 12,30-kor kezdődő ünnepi szentmisét – amelyet a Duna Televízió, az Erdélyi Mária Rádió és a kegyhely honlapján a Csíksomlyói Ferences Kolostor élőben közvetít – nm. és ft. Miguel Maury Buendía, a Vatikán bukaresti nagykövete, Románia apostoli nunciusa mutatja be, amelyen szentbeszédet mond nm. és ft. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. A szentmisén jelen lesz a helyi elöljáróság: nm. és ft. Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke és fr. Orbán Szabolcs, az erdélyi ferencesek tartományfőnöke mellett fr. Michael Anthony Perry, a Kisebb Testvérek Rendjének legfőbb elöljárója.

A Szent Péter és Szent Pál tiszteletére szentelt csíksomlyói plébániatemplomban 17 órakor kezdődik a csángószentmise, amelyet ft. Szőcs Csaba, a Verbum Kiadó elnöke mutat be.

A kegytemplomban a 19 órakor kezdődő pünkösdelőesti szentmisét követően, 20 órától reggelig tartó virrasztás lesz.

• Június 4-én, vasárnap, pünkösd ünnepén a szentmisék a kegytemplomban reggel 7-kor, 8-kor, délelőtt 10,30-kor és 19 órakor lesznek.

• Június 5-én, hétfőn, pünkösd másodnapján a szentmisék a kegytemplomban szintén ünnepi sorrendben lesznek: reggel 8-kor, délelőtt 10,30-kor és 19 órakor.

sajat: 

HÚSVÉT 4. VASÁRNAPJA

A Kolozsvári Ferences Templom 
hirdetései

2017. május 7. Húsvét IV. vasárnapja A év

 

1. A mai vasárnap a Jó Pásztor Vasárnapja, és egyben a papi hivatások világnapja. 

A Katolikus Egyházban minden évben a húsvétot követő negyedik vasárnapon, a szentmiséken, világszerte papjaikért és az új papi hivatásokért imádkoznak a hívek. A perselyadományt ez alkalomból a ferences nevelésre fordítjuk.

2. Elkezdődött a Szent Antal Nagykilenced. Keddi napokon a Szentmisék 10 és 18 órától kezdődnek. 17 órától Szentségimádást tartunk. A 10 órai Szentmisék keretében vendégpapok prédikálnak. A szentbeszédek témái az Erények és Szent László évéhez kapcsolódnak.

3. Szeretettel várjuk fiataljainkat a Ferences Ösvény 1-re, május 19-től 21-ig, egy három hétvégéből álló kaland első részére, amely bevezet a Ferences lelkiség mélyebb megismerésébe.

4. Május havában, a szentmisék előtt egy negyed órával Májusi Ájtatosságot tartunk a Szűzanya tiszteletére. Aki csak teheti, jöjjön, és imádkozzunk együtt!

5. Aki szívesen támogatná adójának 2 százalékával templomunkat és az általunk szervezett programokat, az a templom közepén egy padon megtalálja az ehhez szükséges nyomtatványt. Előre is köszönjük szépen a támogatását.

sajat: