Hirdetes

NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA

Havas Boldogasszony
 ferences
 templom és kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA. 2021. február 28.

 

 • Márc. 5. Péntek. 17:15-től a keresztúti ájtatosság elvégzésére hívjuk a kedves testvéreket, amit 18:00-tól Szentmise fog követni. A Szentmise előtt nem lesz gyóntatás!
 • Márc. 6. Szombat. Elsőszombat. Imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért!
 • Márc. 7. NAGYBÖJT 3. VASÁRNAPJA. Szentmise 9:00, 10:30 és 12:00 órától.
 • Befogadó szív! „Kivételes FITT, hogy különlegesen FITT-ek legyünk idén is! Jelentkezz, ne maradj le!” B.K. Ezzel a címmel kerül megszervezésre március 12–14. között az idei FITT – Ferences Ifjúsági Tavaszi Találkozó. Mivel Ferenc pápa meghirdette Szent József évét és a Család évét, a FITT is ezzel a két témával fog foglalkozni. A pandémia miatt online/interneten lesz megszervezve ezen fiataloknak szánt – mára már 20 éves – program. Éppen ezért reméljük, hogy sokkal több fiatalhoz el tud majd jutni, és lelki felüdülést fog hozni számukra az idei FITT.
  Jelentkezni és további részleteket a Ferences Programok honlapján lehet olvasni: http://www.ferencesprogramok.ro/fitt2021, illetve a Ferences Programok facebook oldalán találhatunk:  https://www.facebook.com/ferencesprogramok
  Jelentkezz, ne maradj le!

sajat: 

NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA

Havas Boldogasszony
 ferences
 templom és kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA. 2021. február 21.

 

 • Febr. 21. Vasárnap. A kedves testvérek, akik nem tudtak részt venni Hamvazószerdán a Szentmisén, hamvazásban részesülhetnek a Szentmisét követően, az oltár előtt.

 • Febr. 22. Hétfő. Szent Péter apostol székfoglalása. Ünnep.

 • Feb. 24. Szerda. Szent Mátyás apostol. Ünnep.

 • Febr. 26. Péntek. 17:15-től a keresztúti ájtatosság elvégzésére hívjuk a kedves testvéreket, amit 18:00-tól Szentmise fog követni. A Szentmise előtt nem lesz gyóntatás!

 • Febr. 28. NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA. Szentmise 9:00, 10:30 és 12:00 órától.

sajat: 

ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

Havas Boldogasszony
 ferences
 templom és kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

Évközi 6. vasárnap. Könyörgő nap a világ éhezőiért. 2021. február 14.

 

„Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.” Kalkuttai Szent Teréz anya

Pax et Bonum! Deus meus et omnia!

 

 • Febr. 17. Hamvazószerda. Szigorú böjti nap. Ezen a napon templomunkban egy Szentmise lesz, 18.00 órától. A homíliát követően hamvazást végzünk.
 • Febr. 19. Péntek. 17:00 órától a keresztúti ájtatosság elvégzésére hívjuk a kedves testvéreket, amit 18:00 órától Szentmise fog követni. A Szentmise előtt nem lesz gyóntatás!
 • Febr. 21. NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA. Szentmise 9:00, 10:30 és 12:00 órától.

sajat: 

ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

Havas Boldogasszony
 ferences
 templom és kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

Évközi 5. vasárnap. 2021. február 7.

 

 • A mai szentmisék végén azokat a kedves testvéreket fogjuk „Balázs-áldásban” részesíteni, akik nem tudtak eljönni szerdán, február 3-án, a szentmisére.
 • A mai nappal (vasárnap, febr. 7.) kezdetét veszi a „Házasság hete”, amely jó alkalom arra, hogy beszéljünk a házasság értékéről, hogy tanúskodjunk a családról, hogy ünnepeljük a családot. Ennek a hétnek a mottója: Ezerszer is igen! Ezen a héten a keddi 17:00-kor kezdődő szentségimádást értük ajánljuk fel. Jövő vasárnap, február 14-én, a déli Szentmisére mindenkit nagy szeretettel várunk, különösképpen szeretnénk meghívni a házaspárokat, akiket áldásban részesítünk, hogy Isten áldása elmélyítse bennük azt a döntést, melyet egykor egymásért vállaltak a szentségi házasság megkötésekor.
 • Febr. 10. Szerda. Szent Skolasztika szűz. Emléknap.
 • Febr. 11. Csütörtök. Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária. Emléknap. Betegek világnapja. Ezen a napon az esti 18:00-órakor kezdődő Szentmise keretében kiszolgáltatjuk a betegek szentségét mindazoknak, akik betegek vagy idősek. E szentség felvétele előtt azok, akik erre készülnek, legyenek szívesek elvégezni szentgyónásukat.

sajat: 

Oldalak