Jelenlegi hely

MaFITT - gyakorlati tudnivalók

Sajat címkek: 

 

Az Úr adjon nektek békességet!
 
Amint tudjátok – hisz már annyit hangoztattuk – az idén történelmi Téli Találkozóra kerül sor. No nem azért, mert Marosvásárhelyen kerül megszervezésre (ahol ilyen még nem volt), nem is azért mert a marosvásárhelyiek szervezik (amilyen még nem volt), hanem azért, mert erre a ferences rend történelmének 800. esztendejében fog sor kerülni.
 
 
Egy kicsit ennek jegyében zajlottak az elmúlt évek más programjai is … minden évben, minden rendezvényen az akkor elindult lelkiségnek egy-egy jellemzőjét, gondolatát próbáltuk megsejteni, felfedezni s – talán még – az életünkbe is egy kicsit beépíteni. Az idén – ebben a jubileumi évben – egy kicsit ezt az utóbbi mozzanatot próbálnánk továbbvinni.
 
A Téli Találkozóra való felkészülés, s magának az eseménynek is – a szervezők által választott – mottója „Szent Ferenc lelke tettre tüzel, szebb jobb világot építeni fel, célunk a béke, tettünk mindig a jó, Isten kezében élni de jó” ének szakasz, ami éppen ennek a megvalósulásáról szól. Hogy ebből mi valósul meg a mi életünkben, az sok mindentől függ, de egyik fontos elősegítője a közösség, a közös együttlét. Remélhetőleg a MaFITT-en ez utóbbinak a gyakorlására bőven lesz lehetőségünk. S hogy ez zökkenőmentesebben történhessen, jöjjenek akkor a:
 
gyakorlati tudnivalók
 
A találkozó ideje: 2008. február 20-22
A találkozó helye: Marosvásárhely (nagyrészt a Deus Providebit Ház)
A találkozó szervezői: a marosvásárhelyiek csoportja
 
Részletesebb tudnivalók, hoznivalók:
  • a találkozás időpontja és helye: 2008. február 20. (péntek), 18,00 óra a Deus Providebit Házban (ez a Főtéri Római Katolikus Plébánia mellett/mögött található, hivatalos cím: RO-540053 Târgu Mures, P-ta Trandafirilor 61, Tel.: 0040-265-250-270, 0040-365-807.875 … de a bejárata hátulról van – a Târgului – régi, magyar nevén: Sáros – utcából … egy nagy-nagy barna kapun át)
  • aki esetleg korábban érkezik azt a rendezők szívesen várják a szálláshely előkészítésére ;-)
  • ha esetleg jelzitek, hogy mikor érkeztek, akkor megpróbáljuk megszervezni, hogy valaki várjon benneteket az állomáson.
  • ha valami gond van: elvesztél a városban, nem találod a Házat, végképp nem tudod, hogy hova kell menned, akkor próbáld megcsengetni a … 112-öt, vagy esetleg a 0748 193371, vagy 0742 789930-at, s aztán majd kitalálunk valami megoldást
  • szállás/programok helye: a Deus Providebit Házban. Mindenképpen hozzál magaddal hálózsákot, s lehetőleg laticelt/izolírt is. Ugyanitt lesz a programoknak egy része is: nagyjából péntek délután, szombat délután és vasárnap délután. Szombat délelőtt a Várban lesz a program, vasárnap délelőtt pedig a Szent Imre (ferences) Plébániára fogunk szentmisére menni.
  • étkezés: a reggeliket és vacsorákat abból oldanánk meg, amit magatokkal hoztok: ha összedobjuk azt a kaját, amit „odacipelünk”, akkor abból ez biztosan kijön … Mivel a kaját közösbe tesszük nyugodtan hozhatsz többet abból, amiből nektek több van … hisz úgyis lesz olyan, akiéből majd pótolni lehet, ami esetleg neked hiányzik. Kenyeret ne hozzatok … ahogy azt hirdették a vásárhelyiek fogják SÜTNIIIII (szerintem ez csak vicc volt, de ki tudja ;-))
  • más hoznivalók: legalább bögre, kés … meg, ami szükséges az étkezéshez (a levesestál maradhat otthon ;-)). Ezen kívül: papír/füzet, írószer ... no meg, aki használni tudja annak zeneszerszám (elsősorban nem zongora, hanem gitár, furulya … stb.) …. ezenkívül természetesen a jelmez, az előadás … s ha valaki készít egy összefoglalót a nyári Feriza képeiből, akkor … azt se felejtse otthon ;-) ...
  • részvételi díj: ahogy a meghirdető levélben benne volt, az ebédekre egy kicsit „perselyezni” fogunk (10 RON), de ha ez gondot jelentene, attól még nyugodtan gyere el (no nem azért, mert nem fogsz ebédet kapni, hanem mert … a háznak a neve Deus Providebit, ami azt jelenti, hogy az Úr gondoskodik)
 
A közeli találkozás reményében …
fr. Szabolcs
 
ui: Ha esetleg még valami kérdésed van, akkor igyekszem válaszolni (akár e-mailon: frszabolcs (kukac) gmail (pont) com, akár telefonon: 0258 735 062, 0748 193371)

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer