Jelenlegi hely

iskola

Szent Ferenc iskolájával kapcsolatos anyagok

Assisi Szent Ferenc Iskolája Gyerektábor 2016

Részletek és jelentkezés: itt

 

Szülői belegyezést igazoló lap megtalálható a csatolmányban.

Sajat címkek: 

Assisi Szent Ferenc Iskolája Gyerektábor 2015

 

 

A Szent Ferenc iskola-tábor a csíksomlyói ferences kolostorban lesz 2015. július 9–12. között.

Július 9-én, vagyis csütörtök este 18.00 óráig kell megérkezni, a kicsengetés pedig július 12-én, vasárnap, az ebéd után lesz. Erre a programra 4 – 8. osztályos diákokat várunk.

A tábor részvételi díja: 40 Ron.

A tábori részvételhez szükséges szülői beleeegyező lap letöltehető innen.

Letölthető jelentkezési lap

A  Szülői beleegyező lap kinyomtatott és a szülő által aláírt változatát  (lejjebb megtalálható

Sajat címkek: 

Szent Ferenc Iskolája 2014

 

Sajat címkek: 

Assisi Szent Ferenc Iskolája Gyerektábor

A jelentkezési lap csatolva van:

Sajat címkek: 

Assisi Szent Ferenc Iskolája Gyerektábor - Csíksomlyó 2012. július 12–15. között.

Sajat címkek: 

Assisi Szent Ferenc Iskolája másodszor

„...a Magasságbeli nyilatkoztatta ki nekem, hogy a szent Evangélium szerint kell élnem” mottóval a ferences testvérek 2011 augusztus 11–14 között másodszor rendezték meg Assisi Szent Ferenc Iskoláját Csíksomlyón

 

Fr. Pantea Tibor, fr. dr. Orbán Szabolcs, Puvak Marián és Mărtinaş Justinus ferences szerzetesek a csíksomlyói kolostorban és környékén mintegy 120, Csík, Gyergyó és Udvarhely vidékéről, valamint a Maros-mentéről érkezett négy-nyolcosztályos gyereknek szerveztek tábort, amelynek az volt az alapgondolata, hogy amint Szent Ferenc az Evangéliumból értette meg, mit kell tennie az életében, hozzá hasonlóan miként kell ma úgy olvasni a Szentírást, hogy annak alapján lehessen cselekedni a hétköznapokban.

Szent Ferenc iskolája - beszámolók

Baróti Tibor - Tábori beszámoló:

Assisi Szent Ferenc iskolájának tábora sokkal többet jelentett számomra mint bármilyen más tábor. már a kezdetekben is sokkal meghittebb körülmények közt indultunk útnak itthonról. a helyszínen nem volt szükség megismerkedésre hiszen mindannyian ismertük egymást, hogy honnan azt talán mi sem tudtuk de abban biztosak voltunk, hogy Jézussal kapcsolatosan.
a csapatokba való osztás még inkább felgyorsította az ismerkedés további szakaszait. az első csoportos foglalkozásnál már egy csapatként tudtunk működni egyetértésben és barátságban. a közös étkezéseknél rádöbbentünk az asztal mellett, hogy nem csupán én vagyok( mint otthon a családban ,esetleg), hanem még rajtam kívül mások is vannak akik ugyanazt az ételt szeretik mint én és meg kell osszam velük a részem. de nem csupán az étkezésből kell kivennem a részem hanem a segítségből is hisz az is hozzátartozik egy közösség életéhez
mikor leültünk és mindannyian figyeltünk Tibor testvér szavaira, amikor Szent Ferenc életét magyarázta mintha egy lelki táplálékot nyújtott volna át számunkra. a tábor utolsó napján, az un. :,,kicsengetésen" örökre megpecsételte szíveinket jelképesen, a TAU- kereszt átadásával, hogy Szent Ferenchez tartozunk és így általa Krisztushoz is.
a tábor utolsó pillanataiban könnyek között búcsúztunk egymástól, ha testi szemeinken nem is látszott de lelki szemeink itatták az egereket. meghatódva de bízva egy újabb viszontlátás reményében.

Sajat címkek: 

Légy Jézus barátja, miként Szent Ferenc

A ferences lelkiséget bárhol meg lehet élni – talán ez az egyik legfontosabb üzenet, amelyet az Assisi Szent Ferenc iskola csíksomlyói táborában részt vett gyerekek vihettek magukkal. Mintegy hetven, közeli és távoli településről egyaránt érkező 4–8. osztályos diák ismerkedhetett négy napon át a ferences szerzetesrend alapítójának életével. Tették mindezt játékosan, közösségben dolgozva.

„A Vasárnap katolikus hetilap kért fel minket, hogy a Ferenc-rend 800 éves jubileuma alkalmából szervezzünk velük közösen egy vetélkedőt a gyerekeknek” – fogalmazott a múlt csütörtöktől vasárnapig lezajlott tábor előzményeiről Tibor testvér. Mint mondta, az elmúlt tanévben minden hónapban feladatokat állítottak össze, amelyek Szent Ferenc életéből ragadtak ki fontosabb mozzanatokat. „Ennek az egésznek a Szent Ferenc iskolája nevet adtuk. Ismerjük és tanuljuk meg életét, de ezalatt nézzük azt is, hogy az ő élete mire tanít” – magyarázta a szerzetes. Mint megtudtuk, az első-második osztályosoknak rajzolniuk kellett az adott témáról, a 3–4. osztályosoknak úgyszintén, ám nekik már szövegbe öntve is ki kellett fejezni gondolataikat bizonyos kérdésekkel kapcsolatban. Az 5–8. osztályosok már csoportban dolgoztak, feladataik pedig más jellegűek voltak: azaz Szent Ferenchez hasonlóan kellett cselekedjenek – például meglátogatni az általuk bizonyos értelemben „leprásnak” vélt személyt, közelebb kerülni hozzá. „Havonta díjaztuk a gyerekeket, ám időközben rájöttünk, hihetetlenül értékes munkákról van szó” – említette Tibor testvér. Hozzátette, érezték annak szükségességét, hogy élőben is megismerjék ezeket a nagyon értékes nebulókat. Emellett természetesen az is jó volna, ha a vetélkedőn részt vevők egymással is találkoznának.

Sajat címkek: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer