Jelenlegi hely

Téli Találkozóóóóóóóóóóóóó avagy FITT 2008

Az Úr adjon nektek békességet!

 

Talán senkinek sem titok az már, hogy a ferences rend jövőre ünnepli a 800. születésnapját. Sőt azt is mindenki tudja (sokan tudják?), hogy az elmúlt években a nyári zarándoklataink és téli találkozóink témáit – az erre a nagy bulira felkészítő – rendi dokumentumból merítettük. S hogy hűek legyünk az elmúlt évek hagyományaihoz, ezért az idén is ezt fogjuk tenni. Ennek megfelelően az idei téli találkozónk témája a hálaadás lesz: hálát adunk az Úrnak mindazért, amit Tőle kaptunk az elmúlt esztendőben, az elmúlt időszakban, egész életünk folyamán, hogy ebből a hálaadásból újabb lendületet meríthessünk a következő időszakra is.

 

Az Úr iránti hálaadás velejárója a Tőle kapott ajándékok másokkal való megosztása is. Ezért az idei találkozón elég nagy teret fogunk szentelni az ajándékok „megosztásának” is. Mert a kölcsönös megosztás talán segít még jobban felfedezni azokat az ajándékokat, amelyek nekünk is megadattak, megadatnak.

 

Hogy a találkozásunk és közös hálaadásunk megfelelő módon történhessen, a következőkben lássunk néhány

 

GYAKORLATI TUDNIVALÓT

 

A találkozó ideje: 2008. március 7-9

A találkozó helye: Székelyudvarhely (a programok, szállás stb. részben a ferences templomban, részben a ferences kolostorban, részben pedig a ferences nővéreknél lesz … nem kell megijedni ezek közel vannak egymáshoz ;-))

 • Székelyudvarhely megközelíthető:

 • Csíkszereda felől a 12:20;14:30;17:00 órakor induló autóbuszokkal (Gas Tours)

 • Marosvásárhely felől a 10:30; 13:30; 15:30-kor induló autóbuszokkal

 • Segesvár felől vonattal (ezek pontos indulási ideje sajnos nincs benne a hivatalos menetrendben)

 

Részletesebb tudnivalók, hoznivalók:

 • a találkozás időpontja és helye: 2008. március 7. (péntek), 18,00 óra a Ferences Kolostorban (Tamási Áron u. 2. szám, tel: 0266-213016)

 • aki esetleg korábban érkezik, azt szívesen látjuk a találkozó helyének előkészítésére (a templomban ugyanis felújítási munkálatok folynak, a munkások péntek délben fognak elmenni, tehát valószínű, hogy lesz egy kis törölni/seperni/merni való por stb.)

 • ha nem tudod, hogy hol van a kolostor, s szeretnéd, hogy valaki várjon, akkor légy szíves jelezd, hogy mikor és hova érkezel, s próbáljuk megszervezni, hogy nehogy elvessz a városban

 • szállás: a ferences kolostorban és a ferences nővéreknél. Mindenképpen hozzál magaddal hálózsákot, s lehetőleg laticelt/izolírt is

 • étkezés: a reggeliket és vacsorákat abból oldanánk meg, amit magatokkal hoztok: ha összedobjuk azt a kaját, amit „odacipelünk”, akkor abból ez biztosan kijön … az ebédeket meg … megoldjuk valahogy – úgyis Nagyböjt van ;-). Mivel a kaját közösbe tesszük nyugodtan hozhatsz többet abból, amiből nektek több van … hisz úgyis lesz olyan, akiéből majd pótolni lehet, ami esetleg neked hiányzik (például: nyugodtan hozhatsz két szál kolbászt, ha ebből több van; más meg baracklekvárt tud többet hozni … én meg viszem a testvéreimet, mert nekem abból van több ;-))

 • más hoznivalók: üveg-, műanyag-, fa-, fém-, csont- stb. gyöngyök (bármilyen méretben, színben, mennyiségben) … gondolom mindnyájan olvastátok Anne-Marie levelét, úgyhogy tudjátok, hogy miről van szó.

 • részvételi díj: az előző évekhez hasonlóan, ha fizeted az utazási költségeidet + még hozol kaját magaddal, akkor ez lesz a részvételi díjad. (természetesen, ha még ezen felül nagyon nyomja a pénztárcádat néhány lej, akkor … szívesen elfogadjuk)

 

A közeli találkozás reményében …

fr. Szabolcs

 

ui: Ha esetleg még valami kérdésed van, akkor igyekszem válaszolni (akár e-mailon: frszabolcs (kukac) yahoo (pont) it, akár telefonon: 0258 735 062)

   

Sajat címkek: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer