Jelenlegi hely

VII. Feriza - beszámoló II. (Kiss Lilla)

 

Szervusztok kedves barátaim!
Úgy gondolom, hogy megosztok veletek egy személyes történetet.
A történet 2002 tavaszán kezdődött. Vásárhelyen a tömbház lakásból átköltöztünk egy kertes házikóba. Teljesen más környezet, más barátok, meg ami a költözéssel együtt jár. :P Ekkor kerültem egy számomra addig ismeretlen közösségbe, ferences közösségbe(hisz akkor itt Vásárhelyen még volt ferences templom). Oda jártunk vallásórákra. Annyira a szívemhez nőtt a társaság, maga a lelkiség, hogy nem sűrűn tudtam lemondani róla. Nyaranta teljes napokat töltöttünk a templom udvarán, reggeltől estig (ez most komoly) játszottunk, meséltünk és jól éreztük magunkat. Hála Istennek sokan voltunk, és közel is kerültünk egymáshoz. Minden mesés volt... sülve-főve együtt :D

 

 

Szép lassan teltek az évek, és 2005-ben 15 éves lettem, így végre én is reszt vehettem a FerIZ-án. Megismertem sok embert, megismertem a testvéreket, hála Istennek mindenkivel mai napig is tartjuk a kapcsolatot, és örülünk egymásnak a közös találkozásokkor. Annyira jó volt, teljesen feltöltődtem lelkileg, nagyon jól éreztem magam, új barátokra tettem szert, szóval mesés volt minden. Így hát úgy döntöttem, hogy ezentúl is eljárok majd zarándoklatokra. Voltam 2007-ban, 2008-ban, és az idén 2009-ben. Panaszkodnom nem is kell, hiszem számomra minden mesés volt. Köszönöm előszöris Szabolcs testvérnek, hogy annyi áldozatot hozott értünk (hisz ez a Feriza olyan, mintha egy csoport „gyerek” elindulna, és egy őrangyal vigyázna rájuk. Szóval Szabolcs testvér őrangyal a zarándok csoport számára. Nem felejtjük ki a többi tesót sem, hiszen ők is vigyáznak, és összegyűjtik a szétszéledt „báránykákat”. Gondolom mindenki úgy gondolja, hogy a sok éves zarándoklás után, úgy érkezünk Csíksomlyóra, mintha hazamennénk édesanyánkhoz (ez lényegében így is van).
Tehát ezzel a történettel azt akartam elmesélni nektek, hogy mennyire hálás vagyok mindannyiotoknak, hogy befogadtatok, hogy itt lehetek köztetek, és a ferences lelkiséget gyakorolhatom :D Köszönöm :)
Kívánok mindannyiotoknak továbbra is kellemes nyarat, minden szépet és jót.
U.I. A lábam hála Istennek gyógyul :P
Üdv mindenkinek, és az Úr áldjon benneteket.
 
 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer