Jelenlegi hely

S itt is a 10. Ferizáról ... - Cs. Regina

FERences Ifjúsági ZArándoklat idén tizedszerre is.

Egy hosszú út után végre megérkeztünk Zetelakára. Összegyűlve részt vettünk az első közös szentmisénken, megvacsoráztunk. Már első este megmutatkozott, hogy igen bátor társaság vagyunk: sokan a csillagfényes ég alatt hajtottuk le a fejünket. Eljött a hétfő reggel, mely az utunk kezdetét jelentette. Jöttek a dombok, hegyek, és mi kitartóan követtük Szabolcs testvért. Volt olyan nap, amikor hét ágra sütött a nap, és volt, hogy jégeső esett. Ha kisebb balesetek értek, megtapasztalhattuk, mennyire jó a csapatszellem, kaptuk a jobbnál jobb ötleteket, segítséget. S amikor végre megpihentünk, felbukkantak a hátizsákok mélyéről a rágcsálnivaló falatok  Haj, be jó volt! Ami viszont még nagyobb élmény volt, hogy 10 lépésben megismerkedhettünk Szent Ferenccel. Vezérgondolatokat hallhattunk életének fő eseményeiről, amin később elmélkedtünk. Csendben pörögtek gondolataink a kobakunkban, miközben csodaszép helyeken gyalogoltunk. Később viszont ment a locsi-fecsi, ismerkedés, régi barátságok frissítése. Egy hosszú nap végén közösen adtunk hálát az Úrnak a szentmise áldozatban. Esténkét alig vártuk, hogy készen álljanak a sátrak. Ám a jó időt kihasználtuk: tűz mellett énekeltünk, míg eljött a szundi ideje. Háromnapi gyaloglás után a Csíksomlyói Kegytemplomban megköszönhettük a Szűzanyának a sok jót, amit kaptunk. Csíksomlyón volt lehetőségünk még a csapatépítésre: kiscsoportos beszélgetésre, métázásra, játékokra, elmélkedésre, közös imádságra.<--break->

A ferences testvérek egész zarándoklat alatt nagyon nyitottak, segítőkészek voltak. A kíváncsi kamaszok kérdéseire szívesen adtak válaszokat, problémáinkra megoldást is kerestek. Nekem sok erőt adott, hogy megismerhettem a ferenceseket, életüket. A ferences lelkület fontos lett számomra. Kedves, barátságos, egyszerű emberek, mégis annyi szeretet és odafigyelés van bennük. Rácsodálkozom néha, hogy milyen hétköznapi tárgyakat használnak egy-egy ötlet megvalósításához (nekem biztos, nem jutna eszembe). De figyelünk és tanulunk tőlük!

FerIZa felejthetetlen élmény. Tárgyilagosan is emlékezhetünk rá: mindannyian kaptunk egy pólót és egy megáldott karkötőt áldás kíséretében. A karkötő írása: „Béke és áldás! Pax et bonum!”. Lélekben feltöltődve jöttem haza. Remélem, hogy kitart a következő vándorlásig!

Csóka Regina (Csanálos)

Sajat címkek: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer