Jelenlegi hely

Gyakorlati tudnivalók a VI. Ferences Ifjúsági Zarándoklattal kapcsolatosan

Sajat címkek: 

 

 

 

A zarándoklat ideje: július 27. (vasárnap) – július 31. (csütörtök)


Útvonal: Gyimesfelsőlok-Csíksomlyó (a Csíki-havasok gerincén)

Találkozás:
- július 27-én, vasárnap 18 órakor, Gyimesfelsőlokon az Árpádházi Szent Erzsébet Római-Katolikus Líceumban (mivel ezen a vasárnapon többen is utaznak – a korábbi évek gyakorlatától eltérve – ezen az estén lesz közös szentmise is)

Utazás:
Gyimesfelsőlok – ebben a napszakban –  megközelíthető:
– Csíkszeredából a 15,36-kor induló vonattal. A vonatról a Păltiniş nevű vonatállomáson kell leszállni.
A vonatállomáson megpróbáljuk megszervezni, hogy valaki várjon benneteket. Ha mégsem, akkor onnan kb. 500 m-re található a Líceum (állítólag így kell érdeklődni utána).
– vagy pedig a Temesvár-Galaci gyorssal, ami 16,53-kor indul Csíkszeredából.
Mivel ez, sajnos nem áll meg Gyimesfelsőlokon, csak Gyimesbükkön (Ghimes-Făget), Nagy-Gyimes-en (Ghimes) kérünk előre jelezd, ha csak ezzel a vonattal tudsz jönni, mert meg kell szervezzük Bükkről Gyimesről Felsőlokra való eljutásodat.
    
Étkezés:
– hideg élelmet kellene pakoljon ki-ki magának a következő időszakra: hétfő ebédtől szerda ebédig
vasárnap este és hétfő reggel Gyimesfelsőlokon, szerda este és csütörtökön Csíksomlyón lesz az étkezés
Szállás:
– vasárnap este: Gyimesfelsőlok, az Árpádházi Szent Erzsébet Római-Katolikus Líceum melletti kollégium
– hétfő és kedd este: sátor
Kérünk jelezd, hogyha tudsz hozni sátrat, megjelölve azt, hogy hány személyt tudsz még magad mellé befogadni. Ha nincs lehetőséged sátrat hozni, akkor is jelezzél, hogy tudjuk, hogy mennyire van még szükség.
– szerda este: Csíksomlyó, ferences kolostor melletti vendégház, illetve a nyomda épülete … szükség esetén sátor.
 
Ruházat és egyéb „csecsebecse”:
 • Mindenképpen hozzál magaddal: kalapot vagy kendőt … vagy valami más „tökfödőt”, illetve esőköpenyt; az sem baj ha van egy elemlámpád.
 • Ugyancsak fontos, hogy hozzál magaddal egy olyan üveget/flakont/kulacsot stb., amiben kb. egy napi ivóvizet tudsz magaddal vinni (sajnos a Csíki-havasok gerincén elég kevés a forrás, úgyhogy … kell magunkkal vizet cipelni).
 • Hozzál magaddal meleg ruhát is (a Csíki-havasok nyáron is okozhatnak „hideg” meglepetéseket)
 • A legszebb ruhádat nyugodtan otthon hagyhatod, ha elhozod úgyis rápattan egy szikra, ami kiégeti vagy lesz egy kis faág, ami majd kiszúrja …
 • Igyekezzél ne magas sarkú cipőt hozni magaddal, hanem valami olyan kényelmes, és erős lábbelit, amiben jól tudsz gyalogolni (érdemes előtte egy kicsit „bejáratni”: a vadonatúj – vagy rég nem használt – cipők gyaloglás közben okozhatnak kellemetlen meglepetéseket).
 • Minden ruhádat, de egyéb csomagodat is nylon zacskókba csomagold be, s úgy rakd be a hátizsákodba (így egy esetleges eső után is van esélyed, hogy marad száraz ruhád)
 • A mobiltelefonodat, a walkmann-odat stb. nyugodtan otthon „felejtheted”: meglátod megéri egy kicsit „kikapcsolni” magadat (szükség esetére a szervezőknél lesz mobil; csak nem biztos, hogy van térerő ;-))
 • Viszont ne felejtsd otthon a hálózsákodat, izolírodat, sátradat, törölköződet … rózsafüzéredet stb., amelyeknek ezekben a napokban nagy hasznát veheted.
 • A nagyobb csomagjaink (sátor, hátizsák stb.) egy részét autó fogja vinni, ezért jó, hogyha hozol magaddal egy kisebb hátizsákot is, amelybe belefér mindaz amire egy napra szükséged van (ivóvíz, egy kis kaja, esőköpeny stb.)
 • Aki a Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozón is marad, az természetesen úgy pakoljon, hogy a Találkozó idejére is maradjon valami ruhája (a kajáról ott már nem neked kell gondoskodnod).
Anyagiak:
 • kinek-kinek magának kellene megoldania a Gyimesfelsőlokra való eljutás, illetve a Csíksomlyóról való hazautazás költségeit
 • a többi kiadást – szállás, étkezés, csomagszállítás költségei stb. – majd mi próbáljuk előteremteni (ezért ha valaki az utazási költségeken túl is hozzá akar járulni, azt nem fogjuk visszautasítani … a jótevőinkért, támogatóinkért pedig majd a zarándoklat közben is fogunk imádkozni)
   • a Kárpát-medencei Ferences Ifjúsági Találkozón maradók, majd a helyszínen befizethetik a szervezési költségekhez való hozzájárulást.


Ha bármilyen kérdésed van, akkor a hátralévő rövid időben még megpróbálunk választ adni. Kérünk, hogy ezen a lapon lévő tudnivalókat mások számára is add tovább (igyekszünk mi is mindenkihez eljuttatni, de mégis jobb ha valakihez többször is eljut, minthogy bárki is kimaradjon).

További jó készülődést!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer