Jelenlegi hely

Téli Találkozó - 2010 - Fontosabb tudnivalók

 

Az Úr adjon nektek békességet!
 
Most már nagyon a nyakunkon a hétvége … ezért néhány fontosabb információt még szeretnék „megosztani” veletek:
 
A találkozó helye: Dési ferences kolostor (pontos cím: 405200 – Dej, Piaţa Bobîlna nr. 16. jud. Cluj Tel/Fax 0264-213-275)

 

 

 • Dés megközelíthető: gyalog, kerékpárral, autóval, autóbusszal … sőt hajóval (na jó na, inkább csak tutajjal) … de a legjobb vonattal (leszállni a Dej Călători vonatállomáson kell … onnan még kb. 20 perc gyalog a kolostorig – már, aki el nem téved, mert aki eltéved annak lehet még több is)
 • Ha esetleg jelzed, hogy mikor érkezel … akkor szokásos módon megígérjük, hogy próbálunk várni az állomáson (csak biztatásképpen: ez eddig nem sokszor sikerült ;-))
 
A találkozó ideje: 2010. március 5-7.
 • Kezdés: péntek 18,00 órára van tervezve, de aki korábban érkezik, azt szívesen látjuk 17,30-tól egy keresztútra a templomba; aki ennél is korábban érkezik, annak biztos találunk valami munkát az előkészítésbe … aki meg később érkezik, az menetközbe becsatlakozik ;-)
 • a Találkozó programja … ja, ezt nem szoktuk elárulni, úgyhogy … majd ...
 • Befejezés: vasárnap az ebéd után
 
A szállás: a dési kollégiumban, a kolostorban, illetve, ahol még helyet találunk (Fontos: mivel úgy néz ki, hogy nagyon sokan leszünk, így az már biztos, hogy mindenkinek nem jut ágy; sőt az is valószínű, hogy mindenkinek még matrac sem fog jutni … ezért hozzál magaddal hálózsákot, s ha lehet, akkor izolírt is!!!
 
Hozni-valók (a fentebb említett hálózsák/izolír mellett):
 • valami olyan kaját, amit felhasználhatunk a szombat-vasárnapi reggelihez, illetve a szombat vacsorához: ezeket közösbe fogjuk tenni → nyugodtan hozhatsz abból többet, amid van, a többit majd úgyis hoz más …
 • énekszerszám – már ha valami olyasmit van, ami mozdítható (aki csak orgonán tud játszani, az ne hozza el magával a gyakorló szerszámát!)
 • füzet, írószer stb. …
 • anyagiak: ahogy ezt korábban is jeleztük – a kaján kívül – az utazási költség, ami mindenképpen a te zsebedet (vagy a szüleidét) terheli: a többit majd megpróbáljuk mi megoldani. (De – ahogy ezt máskor is jeleztük – adományt szívesen fogadunk!)
 
Az idei találkozó vezérgondolatának – a XVI. Benedek által idénre meghirdetett papság éve kapcsán – a „Papság: ajándék és feladat” témakört szeretnénk megjelölni, s a programokat is egy kicsit ehhez igazítani. Úgyhogy, ha egy kis időd lesz – felkészülésképpen – nem árt elgondolkodnod egy kicsit a papságon, a papokon, a papodon … sőt ha sok időd van, akkor érdemes a Pápa úr levelét is elolvasni, amit a következő internetes címen találhatsz meg: http://uj.katolikus.hu/konyvtar/papsageve-benedek.pdf
 
További jó készülődést, s esetleg néhány telefonszámot még nem árt megjegyezned, felírnod:
 • 112 – minden eshetőségre ;-)
 • 0748-193-371
 • 0746-774-701
 
Ha valami kérdés van, akkor nyugodtan lehet zavarni bennünket
(ha akkor rögtön nem is vesszük fel, de később igyekszünk visszahívni)
 
 
 

 

Sajat címkek: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer