ÉVKÖZI XXVI. VASÁRNAP

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései

2018. szeptember 30. évközi XXVI. vasárnap, B év

 

1. A mai napon egyházmegyénk gyűjtést szervez a Szentírás terjesztéséért. Adományaikat a kórus alatt elhelyezett perselybe tehetik. Isten fizesse mindenki nagylelkűségét!

2. Szerdán, október 3-án, mindenkit nagy nagy szeretettel várunk Assisi Szt. Ferenc Tranzitusára – az Örök Életbe való átköltözésének ünnepére. 

A Szentmise 18 órától lesz, utána pedig következik a Tranzitus szép szertartása. A szertartásra hozzunk magunkkal „tölcsérrel” ellátott gyertyát!

3. Csütörtökön, október 4-én lesz Assisi Szt. Ferenc ünnepe. A búcsús szentmise 18 órától lesz. Szeretettel várjuk a testvéreket.

4. Péntek a hónap első péntekje, 17 órától Szentségimádás, 18 órától szentmise lesz.

5. Szombaton 19 órától Szentségimádást tartunk a Szűzanya palástja alatt, mindenkit szeretettel várunk!

6. Október a rózsafüzér hónapja, ezért hétfőn, csütörtökön, pénteken és szombaton az esti szentmise előtt 17:20-tól Rózsafüzér ájtatosságot tartunk. Biztatjuk a kedves testvéreket, hogy jöjjenek el, és ezen közös imában kérjük, járjon közben értünk a Boldogságos Szűz Mária, Égi Édesanyánk.

7. Megjelent a Szent István királyról elnevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány megbízásából a Csíksomlyói Ferences Rendház által kiadott Csíksomlyó Üzenetének az őszi száma, változatos tematikával, több korosztályhoz is szólva, 48 oldal terjedelemben.

8. Templomunkban és Kolostorunkban megszervezett közösségi programjaink: Családos csoport, Fiú_csapat, Francesco Palántái vegyes egyetemista csoport, Szerdai és Vasárnapi Katekézis, Ferences Világi Rend, Szentírás Csoport. A hét minden napján csendes Szentségimádásra hívjuk a testvéreket a Lorettói kápolnába, reggel 6:30–7:15 között. További részleteket a kitett plakátokon találunk, illetve a Kolozsvári Ferencesek honlapon, és minden bizonnyal hamarosan egy gyerekeknek szánt csoport is elkezdi majd a működését a kolostor falain belül.

         S ha már új tanév, akkor egy egész új programot is hirdetünk:

Október 8-tól heti rendszerességgel ferences templomukban 10 parancsolat-katekézis sorozat indul. Ez egy egészen új és hatásos módja a hitéletben való elinduláshoz, illetve az abban való megerősödéshez. A fiatalos nyelvezettel megfogalmazott katekézisek-tanítások, egy élő és személyes kapcsolatra hívnak meg a Jó Istennel és az Ő éltető szavával, a Bibliával. Ezek az alkalmak megtanítanak egy új módon olvasni az életünket. A Katekézisek  a templomban lesznek megtartva. Érdemes megmozdulni és megmozgatni a fiatalokat, tudva azt, hogy Olaszországban, de más helyeken is, igen nagy népszerűségnek örvend a 10 parancsolat-katekézis sorozat. Magyar nyelvterületen először itt nálunk, a ferences templomban lesz hallható. Minden hétfőn 20:30 órai kezdéssel Szeretettel várjuk a 18 és 30 év közötti fiatalokat. A katekézisek kb. egy órásak lesznek. További részletek: 0746774701 – fr. Tibor

 

sajat: