ÉVKÖZI V. VASÁRNAP

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései

2019. február 10. évközi V. vasárnap. C év 

 

1. Ma, a hónap II. Vasárnapján, Szentségimádást tartunk 13–14 és 15–16 óra között.

2. A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül.

 A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszenek egész életükben. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

Közel két évtizede Angliából indult az a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Idén a házasság hetére február 10–17. között kerül sor.

Mától egészen a jövő vasárnapig figyeljünk oda jobban családjainkra, hiszen a Házasság hete erről szól.

Ma 15 órától Szentségimádás lesz a házasságért.

Kedden 17 órától Szentségimádás lesz a házasságért, 18 órától pedig Szentmise.

Jövő vasárnap, a 9 és 12 órakor kezdődő szentmisék a Házasság hetének záró Szentmiséi. Mindkét szentmisén megáldjuk a jelenlévő házaspárokat.

3. Február 11-e, hétfő, a Betegek világnapja. Szentmise 18 órától lesz, amelynek keretében kiszolgáltatjuk a Betegek Szentségét. Szentmise előtt egy órával gyónási lehetőséget biztosítunk.

4. Aki szívesen támogatná adójának 2 százalékával templomunkat és az általunk szervezett programokat, az a templom közepén egy padon megtalálja az ehhez szükséges nyomtatványt. Előre is köszönjük szépen a támogatását!

sajat: