Segíteni jó

 

 

 

 

Segíteni jó!

Február 11-én egy egyszerűbb kamera segítségével elkezdtük közvetíteni a Szentmiséket a Kolozsvári Ferences Templomból, azzal a szándékkal, hogy segítsük azok lelki gyarapodását, akik idős koruk vagy betegségük miatt nem tudnak Szentmisére járni. Illetve azokra is gondoltunk, akik helyi közösségükben részt tudnak venni Szentmisén, de emellett szívesen bekapcsolódnának az általunk bemutatott liturgiákba, vagy csak átelmélkednék az itt elhangzott prédikációkat.

 

A korona-vírus megjelenése óta naponta közvetítünk egy Szentmisét, két zsolozsmát, és e hónapban a misék előtti májusi ájtatosságot.

 

Ezt egy telefon segítségével tesszük, amit elhelyezünk az oltár előtt. Ez a megoldás addig működik, amíg újból meg nem lesz engedve, hogy a kedves hívek is részt vegyenek a Szentmiséken (reméljük az időseknek is, mihamarabb), mert akkor már a telefonos közvetítő felszerelést nem tarthatjuk ott az oltár előtt.

 

Annak érdekében, hogy templomunkból a közeljövőben is rendszeresen és jó minőségben tudjuk közvetíteni a Szentmiséket, szeretnénk ehhez megfelelő felszerelést beszerezni (valamink már van…).

Aki szívesen segítene bennünket és támogatná anyagilag is ezen szolgálatunkat azt megkérjük adományát (bármilyen csekély is legyen az) küldje el az alábbi számlaszámra:

RO24RNCB0106026604440001 (Biserica Franciscana)

 

Aki megteheti, természetesen személyesen is elhozhatja.

Elérhetőségünk: kolozsvariferencesek@gmail.com / 0746774701

 

Egy kis humor a végére:

Akinek van és ad, ez igazságos, mivel ő is kapott.

Akinek nincs és ezért nem tud adni, ez természetes, megértjük és továbbra is imádkozunk érte.

Akinek nincs és mégis ad… az árulja el nekünk is, hogy hogy csinálja! ;)