ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP

Havas Boldogasszony
 ferences
 templom és kolostor

Kolozsvár
Hirdetések
Évközi 28. vasárnap, 2020. október 10.

 

 • Október 15. Csütörtök. A Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz szűz és egyháztanító. Emléknap.
 • Október 17. Szombat. Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú. Emléknap.
 • Október 18. Évközi 29. vasárnap. Missziós vasárnap. Szentmisék rendje: 9:00, 10:30 és 12:00. Minden szentmisén a missziók javára perselyezünk.
 • Ma, október 11-én, a fél 11-es szentmise után szentségimádást tartunk.
 • Újdonság a templomunkban: a mai vasárnaptól a templom közepén lévő asztalon megtalálható és megvásárolható heti frissességgel a Vasárnap és a havonta megjelenő Keresztény Szó. Az újság ára 2,30  lej, a folyóiraté 4 lej, amit, kérjük, hogy az asztalon lévő perselybe dobjanak be. Bátorítjuk a kedves híveket az említett sajtótermékek megvásárlására, hiszen ezzel a lelki és szellemi gazdagságon túl a katolikus sajtó is támogatásban részesül.
 • Kedves hívek, a Szentmise után sor kerül a kolozsvári Ferences Világi Rend és Ferences Családos Csoport által kezdeményezett növény cserebere napra. A hozott vetőmagokat, virágmagokat, teafüveket, cserepes virágokat megáldjuk, majd arra kérjük a kedves híveket, hogy fáradjanak át a kolostorunk udvarára, ott kerül sor a növények csereberéjére. Továbbá bátorítjuk Önöket, hogy a templomunk parányi kertjében nőtt citromfű, szurokfű teakeverékből, illetve vetőmagokból bátran vigyenek a hívek, akkor is, ha esetleg nem hoztak helyette csereberélni valót.
 • Újból indultak a már sokak számára ismerős csoportjaink találkozói: Családos csoport, Francesco Palántái vegyes egyetemista csoport, Ferences Világi Rend, Fiú csapat. További részleteket a kitett plakátokon találunk, illetve a Kolozsvári Ferencesek honlapon.
 • Október a rózsafűzér hónapja. Hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken, szombaton az esti szentmisék előtt 17,20-kor rózsafűzért imádkozunk. Vasárnap a 10,30-es szentmise után.
 • 10 Szó, amely szabaddá tesz címmel, október 5-től egy új 10 parancsolat katekézis sorozat indult, amelyet  heti rendszerességgel a templomunkban tartunk. Minden hétfőn 20,30-től Szeretettel várjuk a 18 és 35 év közötti fiatalokat, fiatal házasokat.

  Pax et Bonum! Deus meus et omnia!

sajat: