ADVENT III. VASÁRNAPJA

Havas Boldogasszony
 ferences
 templom és kolostor
Kolozsvár
Hirdetések
Advent 3. vasárnapja, 2020. december 13.

 

  • December 14. hétfő. Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító. Emléknap.
  • December 20. ADVENT 4. Vasárnapja. Szentmisék rendje: 9:00, 10:30 és 12:00.
  • Ma, december 13-án, a fél 11-es szentmise után szentségimádást tartunk.
  • Ma, 16,00 órától, a 10 parancsolat katekézisek keretében meghívjuk a 18–35 év közötti fiatalokat és fiatal házaspárokat a Ferences Templomba egy olyan alkalomra, ahol megtanulhatják, hogyan lehet a Biblia segítségével párbeszédet folytatni a Jó Istennel. Szükség lesz személyenként Bibliára – könyv formátumban vagy telefonra letöltve.
  • Hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy templomunkban a Roráté „hajnali” Szentmisék hétfőtől péntekig, a keddi nap kivételével (amikor nincs „hajnali” Szentmise), reggel 6:30-tól kezdődnek. Az esti és vasárnapi szentmisék időpontjai változatlanok. Hétfő, kedd, csütörtök, péntek, szombat 18:00, vasárnap 9:00, 10:30, 12:00. Ne felejtsük el, hogy az Advent a csend, az imádság, a bűnbánat… az Úrral való találkozásnak az ideje.
  • Benedek Fidél ferences atya, kolozsvári templomigazgató feljegyzéseiből tudjuk, hogy XIV. Benedek pápa a 18. század elején két teljes búcsút engedélyezett a kolozsvári ferences templom részére, amelyek a Lorettói kápolnához kötődnek. Az egyik a Kisasszony napi búcsú, a másik pedig a Karácsony előtt a kis Jézus tiszteletére végzett kilenc-napi ájtatosság. Erre a kilencedre hívjuk a kedves testvéreket, amely szerdán, december 16-án kezdődik. Minden Szentmise után lesz egy rövid elmélkedés és imádság. Szeretettel várunk mindenkit!

    Pax et Bonum! Deus meus et omnia!

sajat: