ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

Havas Boldogasszony
 ferences
 templom és kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP. 2021. OKTÓBER 31.

 

  • Nov. 1. Hétfő. MINDENSZENTEK. Főünnep. Szentmise 18:00-tól. November 1-8. között minden nap teljes búcsút nyerhetünk (csak a halottak részére), ha meglátogatjuk a temetőt, és imádkozunk a halottakért. MINDENSZENTEK főünnepéhez és a HALOTTAK napjához kapcsolódóan TELJES BÚCSÚ NYERHETŐ A HALOTTAK RÉSZÉRE az egész novemberi hónap folyamán. November hónap szabadon választott nyolc napján teljes búcsút nyerhet a halottak részére az, aki a temetőt ájtatos lélekkel meglátogatja és imádkozik a megholtakért. Aki november hónap bármelyik napján ellátogat egy templomba vagy kápolnába, hogy ott a halottakért imádkozzon teljes búcsút nyerhet számukra. Aki lakását nem hagyhatja el, az Jézus vagy Mária képe előtt a halottakért imádkozik számukra teljes búcsút nyer. A teljes búcsú elnyeréséhez a megszokott három feltételt kell teljesíteni: szentgyónás elvégzése, szentáldozás, imádság a Szentatya szándékára, egy Miatyánk, Hiszekegy és Üdvözlégy.
  • Nov. 2. Kedd. HALOTTAK NAPJA. Szentmisék 10:00 és 18:00 órától lesznek. 17:00-től Szentségimádás. Aki ezen a napon a templomot vagy a kápolnát meglátogatja, egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik, a szokásos feltételekkel teljes búcsút nyerhet a halottak javára. Ez a gyakorlat most áthelyezhető nemcsak a Mindenszentek ünnepét megelőző és követő vasárnapokra, hanem november szabadon választott bármelyik napjára. 
  • Nov. 3. Szerda. Megemlékezés a Szeráfi rend elhunytjairól. Szentmise 8:00-tól. 
  • Nov. 4. Csütörtök. Borromeo Szent Károly püspök. Emléknap.   Szentmise 18:00-tól.
  • Nov. 5. Péntek. Szent Imre herceg. Ünnep. Szentségimádás 17:00-től és szentmise 18:00-tól.
  • Nov. 6. Szombat. Imádkozzunk papi, szerzetesi és szerzetesnői hivatásokért! Szentmise 18:00-tól.
  • Nov. 7. ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP. Szentmise 9:00, 10:30 és 12:00 órától. A Ferences Rend missziós tevékenységének a támogatására összegyűlt 1285 lej. Köszönjük szépen. Isten fizesse!
  • Újra indul a Teljes szívvel Ifi (ifjúsági csoportvezető képző) és a Teljes szívvel Forte (zenecsoport vezető képző). A képzés 7 hétvégéből áll, amelyen a fiatalok különböző vezetői és önismereti témákkal ismerkedhetnek. Gyergyószentmiklóson lesz, és 150 lej/hétvége. Regisztrálni a fiok.fif.ma képzésfelületen lehet. További információ a fif.ma honlapon vagy a FIF facebook oldalán található.
  • Október a rózsafűzér hónapja. Hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken, szombaton az esti szentmisék előtt 17,20-től rózsafűzért imádkozunk. Vasárnap a 10,30-as szentmise után. Újból elindultak a már sokak számára ismerős csoportjaink találkozói: Családos csoport, Francesco Palántái vegyes egyetemista csoport, Ferences Világi Rend. További részleteket a kitett plakátokon találunk, illetve a Kolozsvári Ferencesek honlapon.
  • 10 Szó, amely szabaddá tesz címmel, heti rendszerességgel, ferences templomunkban egy új 10 parancsolat katekézis sorozat indult. Minden hétfőn 20,30-tól Szeretettel várjuk a 18 és 35 év közötti fiatalokat, fiatal házasokat.

Pax et Bonum! Deus meus et omnia!

 

 

 

sajat: