ADVENT III. VASÁRNAPJA

Havas Boldogasszony
 ferences
 templom és kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

ADVENT III. VASÁRNAPJA. 2021. DECEMBER 12.

 

 • Dec. 13. Hétfő. Szent Lúcia szűz és vértanú. Szentmisék 6:30 és 18:00 órától lesznek.
 • Dec. 14. Kedd. Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító. Emléknap. Szentmisék 10:00 és 18:00 órától lesznek. 17:00-től Szentségimádás.
 • Dec. 15. Szerda. Szentmise 6:30. December 15-én lesz templomunk Örökös szentségimádási napja. A reggeli 6:30-as szentmise után kitesszük az oltárra az Oltáriszentséget. Este, a 20:00-kor kezdődő ifjúsági szentségimádással zárjuk a napot. Biztatjuk és hívjuk a testvéreket, jöjjenek imádni az Urat. Jó lenne, ha minden órában lenne valaki. A sekrestyében föl lehet iratkozni, hogy ki melyik órát tudja vállalni. Köszönjük szépen.
 • Dec. 16. Csütörtök. Szentmisék 6:30 és 18:00 órától lesznek.
 • Dec. 17. Péntek. Szentmisék 6:30 és 18:00 órától lesznek. Ezen a napon van Ferenc pápa születésnapja (1936). Imádkozzunk érte!
 • Dec. 18. Szombat. Szentmise 18:00.
 • Dec. 19. ADVENT 4. VASÁRNAPJA. Szentmisék rendje: 9:00, 10:30 és 12:00. Ma, december 12-én, a fél 11-es szentmise után szentségimádást tartunk 12 óráig.
 • Benedek Fidél ferences atya, kolozsvári templomigazgató feljegyzéseiből tudjuk, hogy XIV. Benedek pápa, a XVIII. sz. elején két teljes búcsút engedélyezett a kolozsvári ferences templom részére, amelyek a Lorettói kápolnához kötődnek. Az egyik a Kisasszony napi búcsú, a másik pedig a Karácsony előtt a kis Jézus tiszteletére végzett kilenc-napi ájtatosság. Erre a kilencedre hívjuk a kedves testvéreket, amely csütörtökön december 16-án kezdődik. Minden Szentmise után lesz egy rövid elmélkedés és imádság. Szeretettel várunk mindenkit!
 • Keresem az Utam – hivatástisztázó hétvége. Az élethivatás felfedezésében szeretnénk segíteni a 16–38. év közötti fiataloknak. További részletek és jelentkezés: http://www.ferencesprogramok.ro
  Helyszín: Kolozsvári Ferences Kolostor – Victor Deleu u. 4. A kezdés időpontja december 17., péntek, 18.00 óra. A hivatástisztázó december 19-én, vasárnap délután ér véget.Telefonszám: 0747-774701.
 • Kedves testvérek, mindannyiótok figyelmébe ajánljuk, de különösképpen felhívjuk a gyermekek figyelmét, hogy itt a szentély előtt található a kis Jézus betlehemi jászla. Ebben még nincsen széna, szalma. De mindenki gondoskodhat arról, hogy legyen! Hogyan? Úgy, hogy az előttünk álló hét ideje alatt tudatosan figyelünk arra, hogy minél több jót tegyünk. De figyeljünk oda, hogy ezekkel ne dicsekedjünk, hanem írjuk le egy lapra, és hozzuk magunkkal a vasárnapi Szentmisére, amikor is elhelyezhetjük a jászolba a Szentmise előtt vagy után. Látni fogjuk, amint hétről-hétre a mi jócselekedeteink átváltoznak szénává és szalmává, így tanúskodva arról, hogy várjuk és szeretjük Urunkat, Jézus Krisztust. Valójában így készítjük elő szívünket, hogy az legyen az otthona.

 

Pax et Bonum! Deus meus et omnia!

 

sajat: