ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

Havas Boldogasszony
 Ferences
 Templom és Kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP. 2022. AUGUSZTUS 07. 

 

 • Aug. 8. Hétfő. Szent Domonkos atya, áldozópap. Ünnep. Szentmise 18:00-tól.
 • Aug. 9. Kedd. A Keresztről nevezett Szent Terézia Benedikta szűz és vértanú. Európa társvédőszentje. Ünnep. Szentmise 10:00 és 18:00-tól. Szentségimádás 17:00-től.
 • Aug. 10. Szerda. Szent Lőrinc diakónus és vértanú. Ünnep. Szentmise 8:00-tól.
 • Aug. 11. Csütörtök. Assisi Szent Klára szűz. Ünnep. Szentmise 18:00-tól.
 • Aug. 12. Péntek. Szentmise 18:00-tól.
 • Aug. 13. Szombat. XI. Boldog Ince pápa. Emléknap. Szentmise 18:00-tól.
 • Aug. 14. ÉVKÖZI 20. VASÁRNAP. Szentmise 9:00 és 12:00-től.

 • Örömmel hívunk mindenkit együtt-ünneplésre, a Szent Mihály-templom megáldására és új liturgikus terének, oltárának felszentelésére.

Augusztus 12-én, pénteken este 7 órától hálaadásunk kifejezéseként Vajda János Te Deum-a csendül fel a Szent Cecília kórus és zenekar előadásában, Miklósa Erika énekművész közreműködésével; vezényel Potyó István.
Augusztus 13-án, szombaton 11:00 órától áldó szertartással megnyitjuk templomunkat Egyházunk számára közösség-életet élni és a világ számára csodálni. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és a templom megáldója Kovács Gergely gyulafehérvári érsek lesz, az oltár szentelését Miguel Maury Buendía pápai nuncius végzi. Hívjuk Kolozsvár egész közösségét ünnepelni!
Augusztus 14-én, vasárnap 11:00 órától a szentmisében az Egyházközösség ad hálát a megújult templomért, 12:00 órától megnyitjuk a felújításról szóló fotókiállítást a Deák-utcában.
A templomszentelési ünnep egyben a XIII. Kolozsvári Magyar Napok nyitó eseménye.

Imádságos köszöntéssel,

 László Attila                                                   Bónis Endre
főesperes-plébános                                         főgondnok

 • A Kincses Kolozsvár Egyesület, együttműködésben az Auris Művészeti Ügynökséggel, a történelmi keresztény egyházak és az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatásával nagyszabású egyházzenei fórumot rendez Kolozsváron, melyen a rendszerváltozás óta született magyar egyházzenei alkotásokat kívánja az érdeklődés középpontjába állítani, kitekintéssel a Kárpát-medence egészére. A sorozatra Kolozsvár nyolc templomában kerül sor, 40 kortárs zeneszerző 77 egyházi alkotása csendül fel liturgikus keretben vagy koncert formájában, amely augusztus 12-én veszi kezdetét. A mi Ferences templomunkban az egyházzenei fórumra
  augusztus 14-én, vasárnap, a 12:00 órai Szentmise keretében kerül sor: Tempfli Zsolt: Missa Brevis, Nagyváradi Székesegyház Szent László Kórusa, vezényel Kristófi János és este 19:00-kor szintén a Ferences templomban Lux Aurumque Énekkar (Csíkszereda), vezényel Ványolós András, Fekete Gyula: Salve Regina, Beischer-Matyó Tamás: In paradisum, Lászlóffy Zsolt: Te Deum-töredék, ifj. Szalay Zoltán: Kyrie, Zombola Péter: Magnificat, Kocsár Miklós: Beatus vir, Nógrádi Péter: Suscipe, Horváth Márton Levente: A solis ortus cardine; valamint
  augusztus 16-án, kedden az esti 18:00-kor kezdődő szentmise keretében: Andorka Péter: Missa jubilata, Déri András: Ave Maria, Dan Aaron: Alleluja, Refektórium énekegyüttes, vezényel Selmeczi György.
 • 1 Úton Nemzetközi Zarándoklat a békéért. Kilencedik éve már, hogy minden évben a Nagyboldogasszony ünnepe tájékán zarándokok ezrei indulnak el a Mária Úton, Erdély területén is. Kolozsváron és környékén 2022. augusztus 15-én mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy útra keljen és tegyen valamit a békéért. Ember és ember között, Isten és ember közötti békés viszonyért ajánljuk fel imáinkat és lépteinket. A zarándoknap a Kolozs-dobokai kerületben a kolozsvári Kálvária, Nagyboldogasszony tiszteletére fölszentelt templomban augusztus 15-én, hétfőn 18:00 órakor búcsús szentmisével zárul. A zarándokok a helyi plébániák szervezésében vagy egyénileg indulhatnak útra és érkezhetnek be a záró szentmisére. Azok bekapcsolódása is fontos, akik csak imájukkal, a lélek síkján tudnak ráhangolódni a zarándoklatra. Az idei 1 Úton zarándoknapon nem csak gyalogosan, de kerékpárral, futva vagy egyéb formában is csatlakozhatunk a zarándoklathoz. Kalkuttai Szent Teréz anya által megfogalmazott imát ízlelgetve, váljunk mi is Isten eszközeivé: Egyetlen vágyam: a világnak békét hirdető eszközöd lenni. Ahol béke uralkodik, az emberek képesek egymást szeretni, úgy, ahogy Te szereted őket. Adj békét, Uram, s tedd fölöslegessé a fegyvereket e csodálatos világban. Ámen. Itt Kolozsváron Bíró Jolán a szakaszfelelős. Elérhetősége: a 0748-155306-as telefonszám.

PAX ET BONUM!

 

sajat: