ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP

Havas Boldogasszony
 Ferences
 Templom és Kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP. 2022. OKTÓBER 9. 

 

 • Okt. 10. Hétfő. Szentmise 18:00-tól.
 • Okt. 11. Kedd. Szentmise 10:00 és 18:00-tól. Figyelve az idők jeleit, karizmánk és lelkipásztoraink szavait, mindenkit arra hívunk, hogy kellő komolysággal és aggodalommal vállalja fel a béke iránti elköteleződését, és folyamatosan imádkozzon ezért a értékes ajándékért. Ezért kérünk, hogy csatlakozzatok a ferences nagycsalád 2022. október 11-ére meghirdetett különleges böjti és imanapjához. Templomunkban a szentségimádást, amely 17:00-kor kezdődik, a békéért ajánljuk fel. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk. 
 • Okt. 12. Szerda. Szentmise 8:00-tól.
 • Okt. 13. Csütörtök. Szentmise 18:00-tól.
 • Okt. 14. Péntek. Szentmise 18:00-tól.
 • Okt. 15. Szombat. A Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz szűz és egyháztanító. Emléknap. Szentmise 18:00-tól.
 • Okt. 16. ÉVKÖZI 29. VASÁRNAP. Szentmise 9:00 és 12:00-től. Mivel a hónap második vasárnapja van, fél 12-től szentségimádást tartunk 12 óráig.
 • Október a rózsafűzér hónapja. Hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton az esti szentmisék előtt 17:20-től rózsafűzért imádkozunk. Vasárnap 8:20 órától.
 • A kolozsvári Ferences Világi Rend és Ferences Családos Csoport szervezésében ma van a növény Cserebere illetve Jótékonysági Nap (súlyos betegségben lévő személy megsegítésére). Ma, október 9-én, vasárnap, a 12 órai Szentmise után. A hozott vetőmagokat, virágmagokat, teafüveket, cserepes virágokat a 12 órai Szentmise után megáldjuk. A növény cserebere akció a kolostor udvarán lesz. Bejárat a virágos üzlet mellett.
 • Újból indultak a már sokak számára ismerős csoportjaink találkozói: Családos csoport, Francesco Palántái vegyes egyetemista csoport, Ferences Világi Rend. További részleteket a kitett plakátokon találunk, illetve a Kolozsvári Ferencesek honlapon.
 • 10 Szó, amely szabaddá tesz címmel, október 10-től heti rendszerességgel, ferences templomukban egy új 10 parancsolat katekézis sorozat indul. Ezen fiatalos nyelvezettel megfogalmazott előadások megtanítanak új módon olvasni a mindennapokat és egy szép életet élni. Érdemes megmozdulni és ösztönözni a fiatalokat, hogy jöjjenek el ezekre az alkalmakra, tudva azt, hogy sokak élete új értelmet nyert ezen tanítások által. Ezek az alkalmak a templomban lesznek megtartva. Minden hétfőn 20,30-tól Szeretettel várjuk a 18 és 35 év közötti fiatalokat, fiatal házasokat. A katekézisek kb. egy órások lesznek. További részletek: 0746774701 – fr. Tibor.
 • Béke és áldás! Idén is megszervezzük, lehet épp most lett aktuális a számodra: Keresem az Utam – hivatástisztázó hétvége. Talán első hallásra nem tudsz mit kezdeni azzal, hogy hivatástisztázó hétvége. Mi lesz ott, kinek is kell az? Részt vegyek-e rajta? Meg vagyunk győződve arról, hogy mindegyikünknek van egy ajándékba kapott hivatása, amit, ha felismer és válaszol rá, akkor biztos kiteljesedik az élete és megtalálja az igazi öröm forrását. Ebben szeretne segíteni ez a hétvége. Hiszen van, aki még nem tudja merre is kellene haladnia: alapítson családot, szentelje életét Istennek (papként, szerzetesként, szerzetesnőként)? Ugyanakkor van, aki nagyon is tudja, hová hívja a szíve, de még nem biztos, hogy eljött-e az ideje, hogy most lépjen vagy később. Talán ott motoszkál benned a kérdés: fel vagyok-e eléggé készülve a válaszra, tudok-e felelősséget vállalni másért? *És még egy nagyon-nagyon fontos dolog: ezen keresés ideje alatt alkalom lesz egy új módon megismerkedni Istennel, evangéliumával és önmagaddal;) Figyelem! Jöhet az is, aki már volt ;) Aki már volt ezen a hétvégén, de úgy gondolja, hogy rég volt és szeretné újra átimádkozni a hallottakat, most ő is csatlakozhat. Hívogató videó: https://youtu.be/snfpt4kHjAc  Helyszín: Esztelnek – Ferences Kolostor. Időpont: október 21-23. További részletek és jelentkezés: http://www.ferencesprogramok.ro/keresem_az_utam2022 vagy e-mail: frtibi@gmail.com, tel. 0746-774701. Aki Kolozsvár-Esztelnek útvonalon lakik, azt megpróbáljuk autóval elvinni. Jelezd ezt nekünk, ha igényled.

   

  ,,Adjatok hálát mindenért, * mert Isten ezt kívánja mindnyájatoktól Krisztus Jézusban.” 1 Tessz 5, 18

  PAX ET BONUM!

sajat: