ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

Havas Boldogasszony
 Ferences
 Templom és Kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP. 2022. OKTÓBER 30. 

 

 • Okt. 31. Hétfő. Szentmise 18:00-tól.
 • Nov. 1. Kedd. MINDENSZENTEK. Kötelező Főünnep. Szentmise 10:00 és 18:00-tól. Szentségimádás 17:00-től. November 1–8. között minden nap teljes búcsút nyerhetünk (csak a halottak részére), ha meglátogatjuk a temetőt és imádkozunk a halottakért. MINDENSZENTEK főünnepéhez és a HALOTTAK napjához kapcsolódóan TELJES BÚCSÚ NYERHETŐ A HALOTTAK RÉSZÉRE az egész novemberi hónap folyamán. November hónap szabadon választott nyolc napján teljes búcsút nyerhet a halottak részére az, aki a temetőt ájtatos lélekkel meglátogatja és imádkozik a megholtakért. Aki november hónap bármelyik napján ellátogat egy templomba vagy kápolnába, hogy ott a halottakért imádkozzon, teljes búcsút nyerhet számukra. Aki lakását nem hagyhatja el, Jézus vagy Mária képe előtt a halottakért imádkozik, számukra teljes búcsút nyer. A teljes búcsú elnyeréséhez a megszokott három feltételt kell teljesíteni: szentgyónás elvégzése, szentáldozás, imádság a Szentatya szándékára, egy Miatyánk, Hiszekegy és Üdvözlégy.
 • Nov. 2. Szerda. HALOTTAK NAPJA. Szentmise 8:00-tól. Aki ezen a napon a templomot vagy a kápolnát meglátogatja, egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik, a szokásos feltételekkel teljes búcsút nyerhet a halottak javára. Ez a gyakorlat most áthelyezhető nemcsak a Mindenszentek ünnepét megelőző és követő vasárnapokra, hanem november szabadon választott bármelyik napjára. Este 20:00-tól ifjúsági szentségimádást tartunk templomunkban. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.
 • Nov. 3. Csütörtök. Megemlékezés a Szeráfi rend elhunytjairól. Szentmise 18:00-tól.
 • Nov. 4. Elsőpéntek. Borromeo Szent Károly püspök. Emléknap. Szentségimádás 17:00-től és Szentmise 18:00-tól.
 • Nov. 5. Elsőszombat. Szent Imre herceg. Ünnep. Szentmise 18:00-tól. Imádkozzunk papi, szerzetesi és szerzetesnői hivatásokért.  
 • Nov. 6. ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP. Szentmise 9:00 és 12:00-től.
 • Ma, október 30-án, 12:30 órakor kezdődik a kajántói búcsú. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!
 • A Ferences Rend missziós tevékenységének a támogatására a gyűjtés 1365 lej volt. Hálásan köszönjük. Isten fizesse!
 • 10 Szó, amely szabaddá tesz címmel, heti rendszerességgel, ferences templomunkban egy új 10 parancsolat katekézis sorozat indult. Minden hétfőn 20,30-tól Szeretettel várjuk a 18 és 35 év közötti fiatalokat, fiatal házasokat.
 • Aki volt, annak már nem kell a reklám! Aki még nem volt, az nem fogja megbánni, ha eljön ;) Most is lesznek érdekes műhelyek, játékok, megismerhetsz más fiatalokat, lesz alkalom énekelni, elcsendesedni. Na de mindent nem árulunk el.(...) Jelentkezés és további infók itt: https://forms.gle/6aWAsfCdzySnysy97. Ez a Kolozsvári, Besztercei és Tordai főesperességek közös ifi napja. Helyszín: Kolozsvári Ferences Templom és Kolostor – Victor Deleu 2–4. Időpont: 2022. november 12. A program 9,30-kor kezdődik és 19,00 óra körül ér véget. Korosztály: 7–12. osztályos fiatalok. Gyere te is, jó lesz!

  ,, Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és üdvözítse, ami elveszett. Lk 19, 10

sajat: