ÉVKÖZI 33. VASÁRNAP

Havas Boldogasszony
 Ferences
 Templom és Kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

ÉVKÖZI 33. VASÁRNAP. 2023. NOVEMBER 19.

 

 • Ma, november 19-én, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén, a Gyulafehérvári Caritas szándékára perselyezünk a kórus alatt kitett perselybe. Ebben az évben az Erdély területén működő 15 nappali foglalkoztatóközpontban több mint 500 gyereknek nyújtott délutánonkénti tanító jellegű foglalkozások támogatására fordítja a Caritas. A körlevélből szemlézzük: „pénzadományát a gyerekek délutáni oktatására, pedagógiai eszközök vásárlására és a gyerekek napi meleg ebédjére fordítjuk. Felajánlásával számtalan gyereket hozzásegíthet ahhoz, hogy elvégezze az iskolát, a kellő pillanatban munkahelyhez jusson, és emberhez méltó életet élhessen.” Lehetőségeinkhez mérten támogassuk azt a nagylelkű munkát, amelyet a szeretetszolgálat munkatársai végeznek. Hálásan köszönjük. Isten fizesse az adományokat!
 • A Máltai Szeretetszolgálat kolozsvári fiókszervezete harmadik alkalommal szervezi meg adománygyűjtési akcióját a Szegények Világnapja alkalmából, amelyet az idén mára, november 19-re, hirdetett meg Ferenc pápa. Idén is élelmiszereket, konzerveket és tisztitó, illetve tisztálkodószereket szeretnének gyűjteni. Aki szeretné támogatni ezt az adománygyűjtési akciót, adományát (élelmiszer, konzerv, tisztitó, illetve tisztálkodószerek) beteheti a Szent Antal oltára előtti kosárba. Hálásan köszönjük. Isten fizesse az adományokat!
 • Ma, november 19-én, délután 17:00-kor lesz a szamosfalvi Szent Erzsébet búcsú. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.
 • Nov. 20. Hétfő. Szentmise 18:00-tól.
 • Nov. 21. Kedd. A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban. Emléknap. A Szentmisék 10:00 és 18:00-kor lesznek. Szentségimádás 17:00-től.
 • Nov. 22. Szerda. Szent Cecília szűz és vértanú. Emléknap. Szentmise 8:00-tól.
 • Nov. 23. Csütörtök. Szentmise 18:00-tól.
 • Nov. 24. Péntek. Dung-Lac Szent András és társai, vietnámi vértanúk. Emléknap. Szentmise 18:00-tól.
 • Nov. 25. Szombat. Szentmise 18:00-tól.
 • Nov. 26. KRISZTUS KIRÁLY VASÁRNAPJA. (Az ifjúság világnapja 2021-től.) Szentmisék 9:00 és 12:00 órakor lesznek.
 • A Kisebb Testvérek Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartománya pályázatot hirdet két kategóriában:

1. Rajz: rajzolj, fess egy szép grecciói jelenetet ábrázoló képet, ami bemutatja az eseményt. Az elkészült alkotásokat eredetiben, postai úton vagy elektronikusan az ofmjatek@gmail.com e-mail címre lehet eljuttatni. Kategória: I.: óvodások, II.: 0–4. osztály, III.: 5–8. osztály, IV.: 9–12. osztály. Minden kategóriának egy nyertese lesz. Határidő: 2023. november 30.

2. Kézművesség: készíts minél több újrahasznosított anyagból betlehemes jelenetet megjelenítő kézimunkát.

Az elkészült alkotásokat eredetiben, postai úton kell eljuttatni a kolozsvári vagy a hozzád legközelebb eső ferences kolostorba, karácsony este pedig kiállítás lesz belőle a helyi templomban.

Kategória: bárki, aki késztetést érez a kézműveskedésre. Határidő: 2023. december 18.

Jutalmak: a nyertes üdvözlőlapon a név feltüntetése, intézményeknek való szétküldése, kiállítás, meglepetés ajándékcsomag.

Cím és elérhetőség (bármilyen kérdés esetére is): Oficiul Provincial al Franciscanilor/Ferences Tartományfőnökség: 400112 Cluj-Napoca, str. Emile Zola, nr. 4., jud. Cluj. E-mail: ofmjatek@gmail.com. Telefon: 0749-912283.

Függetlenül attól, hogy benevezel vagy sem a pályázatra, bíztatunk, hogy karácsony este vagy annak nyolcadában olvasd el családod körében a világ első betlehemesének felállítási történetét, annak 800 éves múltját.

 • Idén 800 éve annak, hogy Szent Ferenc Greccióban megszervezte az első betlehemest és ennek a csodálatos dolognak fényében szeretnénk megszervezni az idei ferences ifjúsági adventi lelki hétvégét. Ez a program ferences keretek között, fiataloktól fiataloknak szól. Tehát gyertek, várakozzunk együtt! Hívogató videó: https://youtu.be/Gd7CtoJhDPU
  Mikor? December 15–17. között.
  A program pénteken, december 15-én, este 18,00 órakor kezdődik és vasárnap 14,00 óra körül ér véget.
  Hol? Székelyudvarhelyen, a Ferences kolostorban - Tamási Áron utca 2.
  Korhatár: 17–38 év
  Részletek és jelentkezés itt:  http://www.ferencesprogramok.ro/ferences_adventi_hetvege_2023
  A helyek száma korlátozott!

 

 

,,Maradjatok bennem és én bennetek maradok, mondja a mi Urunk, * aki bennem marad, az bő termést hoz.” (Jn 15, 4a és 5b)

 

 

PAX ET BONUM!

 

 

sajat: