KRISZTUS KIRÁLY VASÁRNAPJA

Havas Boldogasszony
 Ferences
 Templom és Kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

KRISZTUS KIRÁLY VASÁRNAPJA. Az ifjúság világnapja. 2023. NOVEMBER 26.

 

 • A Szent Erzsébet napi gyűjtés a Gyulafehérvári Caritas javára 4082 lej és 5 dollár volt. Hálásan köszönjük. Isten fizesse!
 • A Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtési akciója múlt vasárnap volt. Hálásan köszönjük az élelmiszereket, tisztitó, illetve tisztálkodószereket. Isten fizesse!
 • Ma, november 26-án, KRISZTUS KIRÁLY vasárnapján, 18:00-kor lesz az ünnepi szentmise a Szent Mihály templomban. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.
 • Nov. 27. Hétfő. Fasani Szent Ferenc Antal áldozópap. Ferences emléknap. Szentmise 18:00-tól.
 • 2023. november 27-én, hétfőn, 17:00 órai kezdettel, a kolozsvári ferences rendház refektóriumában a Nemzeti Emlékezet Bizottság szervezésében MAGYARORSZÁGI ÉS ERDÉLYI EGYHÁZÜLDÖZÉS A HOSSZÚ HATVANAS ÉVEKBEN című tudományos és pedagógiai programot bemutató estre, valamint a KÜZDELEM A LELKEKÉRT. EGYHÁZI IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGEK A PÁRTÁLLAMI MAGYARORSZÁGON A HOSSZÚ HATVANAS ÉVEKBEN (1958–1973) című kiállítás kolozsvári megnyitójára kerül sor, amelyre szeretettel várnak mindenkit. A kiállítás – előzetes egyeztetés alapján – a következő hetekben is látogatható.
 • Nov. 28. Kedd. Marchiai Szent Jakab áldozópap. Ferences emléknap. A Szentmisék 10:00 és 18:00-kor lesznek. Szentségimádás 17:00-től.
 • Nov. 29. Szerda. A Szeráfi Rend összes szentjei. Ünnep. Szentmise 8:00-tól. Szentségimádás 18:00-tól. Ma, november 29-én, van 800 éve annak, hogy III. Honorius pápa úr megerősítette Regulánkat. „A kisebb testvérek regulája és élete ez: kövessék a mi Urunk Jézus Krisztus szent evangéliumát, és éljenek engedelmességben, tulajdon nélkül és tisztaságban.”
 • Nov. 30. Csütörtök. Szent András apostol. Ünnep. Szentmise 18:00-tól.
 • Dec. 1. Elsőpéntek. Szentségimádás 17.00-től. Szentmise 18:00-tól.
 • Dec. 2. Elsőszombat. Szentmise 18:00-tól. Imádkozzunk papi, szerzetesi és szerzetesnői hivatásokért!
 • Dec. 3. ADVENT 1. VASÁRNAPJA. Szentmisék 9:00 és 12:00 órakor lesznek.
 • Adventi triduumot (lelkigyakorlatos szentbeszédek a szentmisében) tart Portik Lukács Loránd ferences testvér advent 2. vasárnapja előtti hétvégén, péntek, szombat és vasárnap (december 8–9–10.). A szentbeszédek pénteken és szombaton az esti 18-kor, vasárnap pedig a 9-kor és 12-kor kezdődő szentmisében hangzanak el. Szombaton egész napos lelkinap lesz, amely 9:30-kor kezdődik a templomban. Aki részt szeretne venni a szombati lelkinapon, az ebéd miatt kérjük jelezze.
 • A Kisebb Testvérek Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartománya pályázatot hirdet két kategóriában:

1. Rajz: rajzolj, fess egy szép grecciói jelenetet ábrázoló képet, ami bemutatja az eseményt. Az elkészült alkotásokat eredetiben, postai úton vagy elektronikusan az ofmjatek@gmail.com e-mail címre lehet eljuttatni. Kategória: I.: óvodások, II.: 0–4. osztály, III.: 5–8. osztály, IV.: 9–12. osztály. Minden kategóriának egy nyertese lesz. Határidő: 2023. november 30.

2. Kézművesség: készíts minél több újrahasznosított anyagból betlehemes jelenetet megjelenítő kézimunkát.

Az elkészült alkotásokat eredetiben, postai úton kell eljuttatni a kolozsvári vagy a hozzád legközelebb eső ferences kolostorba, karácsony este pedig kiállítás lesz belőle a helyi templomban.

Kategória: bárki, aki késztetést érez a kézműveskedésre. Határidő: 2023. december 18.

Jutalmak: a nyertes üdvözlőlapon a név feltüntetése, intézményeknek való szétküldése, kiállítás, meglepetés ajándékcsomag.

Cím és elérhetőség (bármilyen kérdés esetére is): Oficiul Provincial al Franciscanilor/Ferences Tartományfőnökség: 400112 Cluj-Napoca, str. Emile Zola, nr. 4., jud. Cluj. E-mail: ofmjatek@gmail.com. Telefon: 0749-912283.

 

Függetlenül attól, hogy benevezel vagy sem a pályázatra, bíztatunk, hogy karácsony este vagy annak nyolcadában olvasd el családod körében a világ első betlehemesének felállítási történetét, annak 800 éves múltját.

 • Idén 800 éve annak, hogy Szent Ferenc Greccióban megszervezte az első betlehemest és ennek a csodálatos dolognak fényében szeretnénk megszervezni az idei ferences ifjúsági adventi lelki hétvégét. Ez a program ferences keretek között, fiataloktól fiataloknak szól. Tehát gyertek, várakozzunk együtt! Hívogató videó: https://youtu.be/Gd7CtoJhDPU
  Mikor? December 15–17. között.
  A program pénteken, december 15-én, este 18,00 órakor kezdődik és vasárnap 14,00 óra körül ér véget.
  Hol? Székelyudvarhelyen, a Ferences kolostorban - Tamási Áron utca 2.
  Korhatár: 17–38 év
  Részletek és jelentkezés itt:  http://www.ferencesprogramok.ro/ferences_adventi_hetvege_2023
  A helyek száma korlátozott!

 

,,Urunk, mutasd meg nekünk irgalmas szívedet, * és üdvösségedet add meg nekünk.” (Zsolt 84, 8)

 

PAX ET BONUM!

 

 

sajat: