ADVENT 1. VASÁRNAPJA

Havas Boldogasszony
 Ferences
 Templom és Kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

ADVENT 1. VASÁRNAPJA. 2023. DECEMBER 3.

 

 • Hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy templomunkban a Roráté „hajnali” Szentmisék hétfőtől–péntekig, a keddi nap kivételével, amikor nincs „hajnali” Szentmise, reggel 6:30 órakor kezdődnek. Az esti, a szombati és a vasárnapi szentmisék időpontjai változatlanok. Hétfő, kedd, csütörtök, péntek, szombat 18:00, vasárnap 9:00, 12:00.

Hétfő: 6:30 és 18:00

Kedd: 10:00 és 18:00

Szerda: 6:30

Csütörtök: 6:30 és 18:00

Péntek: 6:30 és 18:00

Szombat: 18:00

Vasárnap: 9:00 és 12:00

Ne felejtsük el, hogy az Advent a csend, az imádság, a bűnbánat, a jó cselekedet… az Úrral való találkozásnak az ideje.

 • Dec. 4. Hétfő. A szentmisék 6:30 és 18:00 órakor lesznek.
 • Dec. 5. Kedd. A Szentmisék 10:00 és 18:00-kor lesznek. Szentségimádás 17:00-től.
 • Dec. 6. Szerda. Szentmise 6:30-kor.
 • Dec. 7. Csütörtök. Szent Ambrus püspök és egyháztanító. Emléknap. Szentmisék 6:30 és 18:00 órakor lesznek.
 • Dec. 8. Péntek. Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása. Kötelező Főünnep. Szentmisék 6:30 és 18:00 órakor lesznek.
 • Dec. 9. Szombat. Szentmise 18:00 órakor.
 • Dec. 10. ADVENT 2. VASÁRNAPJA. Szentmisék 9:00 és 12:00 órakor lesznek.
 • A Romániai Caritas Konföderáció felhívását követve, templomunkban is gyűjtést szervezünk az örmény menekültek megsegítésére folyó év december 10-én, Advent 2. vasárnapján.
 • Megvásárolható a 2024-es falinaptár, az újságos, könyves pad mellett található. Két méret van. A nagy 5, a kicsi 4 lejbe kerül. 
 • Kedves testvérek mindannyiótok figyelmébe ajánljuk, de különösképpen felhívjuk a gyermekek figyelmét, hogy az ambó előtt található a kis Jézus betlehemi jászla. Ebben még nincsen széna, szalma. De mindenki gondoskodhat arról, hogy legyen! Hogyan? Úgy, hogy az előttünk álló hét ideje alatt tudatosan figyelünk arra, hogy minél több jót tegyünk. De figyeljünk oda, hogy ezekkel ne dicsekedjünk, hanem írjuk le egy lapra, és hozzuk magunkkal a vasárnapi Szentmisére, amikor is elhelyezhetjük a jászolba, a Szentmise előtt vagy után. Látni fogjuk, amint hétről–hétre a mi jócselekedeteink átváltoznak szénává és szalmává, így tanúskodva arról, hogy várjuk és szeretjük Urunkat, Jézus Krisztust. Valójában így készítjük elő szívünket, hogy az legyen az otthona.
 • Teljes búcsú nyerhető a grecciói karácsony centenáriuma alkalmából, amelynek célja „a hívek lelki megújulásának elősegítése és a kegyelmi élet gyarapítása”. Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepétől, 2023. december 8-tól kezdve Urunk templomi bemutatásának, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéig, 2024. február 2-ig, az egész világon azokban a templomokban, amelyeket a Ferences Család tagjai tartanak fenn, a hívek, akik az ott felállított jászol előtt imádkoznak, a szokott feltételekkel teljes búcsút nyerhetnek, valamint a betegek és azok, akik fizikailag nem lehetnek jelen, szintén részesülhetnek a teljes búcsúban, felajánlva szenvedéseiket az Úrnak vagy jámbor cselekedetet végezve.
 • Adventi triduumot (lelkigyakorlatos szentbeszédek a szentmisében) tart Portik Lukács Loránd ferences testvér advent 2. vasárnapja előtti hétvégén, péntek, szombat és vasárnap (december 8–9–10.). A szentbeszédek pénteken és szombaton az esti 18-kor, vasárnap pedig a 9-kor és 12-kor kezdődő szentmisében hangzanak el. Szombaton egész napos lelkinap lesz, amely 9:30-kor kezdődik a templomban. Aki részt szeretne venni a szombati lelkinapon, az ebéd miatt kérjük jelezze a ferences testvéreknél, a sekrestyében vagy sms-ben a következő telefonszámon: 0748-193370. Köszönjük szépen.
 • A Ferences Rendtartomány, a Szent Ferenc által felállított első betlehemes 800 éves jubileuma alkalmából pályázatot hirdet: bármilyen korosztály számára (lehetőleg újra felhasznosított anyagok felhasználásával) egy, a betlehemi jelenetet ábrázoló kézműves alkotás elkészítésére. A kézimunkákat – december 18-ig – személyesen lehet behozni a ferences templomba, kolostorba. A nyertes pályázatok jutalmáról is a plakáton olvashatunk. Az első betlehemállítás történetének leírását a rendtartomány honlapján (www.ofm.ro) is olvashatjuk, amelyet pályázati benevezés nélkül is ajánlunk Karácsony környékén olvasásra.
 • Idén 800 éve annak, hogy Szent Ferenc Greccióban megszervezte az első betlehemest és ennek a csodálatos dolognak fényében szeretnénk megszervezni az idei ferences ifjúsági adventi lelki hétvégét. Ez a program ferences keretek között, fiataloktól fiataloknak szól. Tehát gyertek, várakozzunk együtt! Hívogató videó: https://youtu.be/Gd7CtoJhDPU
  Mikor? December 15–17. között.
  A program pénteken, december 15-én, este 18,00 órakor kezdődik és vasárnap 14,00 óra körül ér véget.
  Hol? Székelyudvarhelyen, a Ferences kolostorban - Tamási Áron utca 2.
  Korhatár: 17–38 év
  Részletek és jelentkezés itt:  http://www.ferencesprogramok.ro/ferences_adventi_hetvege_2023
  A helyek száma korlátozott!

 

,,Amit nektek mondok, mindenkinek mondom: Virrasszatok!” (Mk 13, 37)

 

PAX ET BONUM!

 

 

sajat: